Gemakkelijke avond voor Groote Lindt bij FC IJsselmonde

ZWIJNDRECHT – Gemakkelijke avond voor Groote Lindt bij FC IJsselmond. Vooraf leek het een lastige uitwedstrijd te worden voor Groote Lindt bij het hoger geplaatste FC IJsselmonde. Echter het Rotterdamse elftal had niets in te brengen tegen de prima combinerende gasten uit Zwijndrecht.

Vanaf de eerste minuut was er sprake van een ware bestorming van het Rotterdamse doel. Dat er bij rust “slechts” een 0-1 (Thom Hoogakker) stand op het scorebord stond was dan ook een klein wonder. De felle Lindtse aanvallers raakte diverse keren de lat en paal van doel van de thuisploeg, de keeper van FC IJsselmonde wist vele reddingen te verrichten en de grensrechter kon de Lindtse aanvallers van zeker twee doelpunten afhouden door de vlag omhoog te houden voor een (vermeende) buitenspelsituatie. Na rust ging Groote Lindt verder waar het was gebleven en was het Wesley de Hoog die de 0-2 dan toch op het scorebord wist te krijgen. Daarna werd Groote Lindt slordig en de concentratie nog af. Hierdoor kon FC IJsselmonde zich in de wedstrijd bijten en de aansluittreffer maken na onzorgvuldig verdedigen van de Zwijndrechtse defensie: 1-2. Max Klop schoot de wedstrijd in het slot (1-3) en daarna speelde Groote Lindt de wedstrijd uit. FC IJsselmonde probeerde het nog wel maar kwam eigenlijk geen enkele keer meer echt gevaarlijk voor het Zwijndrechtse doel.

Een keurige overwinning die Groote Lindt verder van de nacompetitieplaatsen brengt. Zaterdag komt OSV Oud-Beijerland naar sportpark Bakestein (aanvang 14.30 uur). Ook een elftal dat  afgelopen weken belangrijke punten weet te pakken nu de eindfase van de competitie aanbreekt.