Galakids juichen Albatros naar de zege

Het Albatros vlaggenschip bedankt het thuispubliek na de gewonnen wedstrijd tegen Tjoba

ZWIJNDRECHT – De topper tussen Albatros en Tjoba startte zaterdagavond met een handjevol thuispubliek en een enkele Zeeuw op de tribune. Vanwege het Kerstgala voor de jeugd waren veel Albatrosvrijwilligers druk met het eten voor de jeugd vanaf de C en jonger en dus moest een kleine groep supporters voor de sfeer in de Develsteinhal zorgen.

Het eerste kwartier was voor de Zeeuwen omdat Albatros het zichzelf door slecht afronden erg moeilijk maakte. Opmerkelijk was dat de sterke rebounders van Albatros de treffers voor hun rekening namen want aanvoerder Luuk en Raoul scoorden de eerste vier thuisdoelpunten. In het tweede deel van de eerste helft kwam Albatros beter in het spel en werd met vier treffers op rij het eerste gat geslagen: 9-7. Voor de tweede helft namen zo’n 100 gemaskerde galakids plaats op de tribune en die zorgden voor veel kabaal. Via 9-9 kwam er steeds meer geloof en overtuiging in het Zwijndrechtse spel. Albatros bleef slim mee wisselen, bleef strak verdedigen en bij 16-11 was, mede dankzij de aanmoedigingen van de Albatrosjeugd, het Zeeuwse verzet gebroken. Met de 17-14 winst houdt Albatros de koppositie vast, samen met het Alblasserdamse Kinderdijk waar in november van verloren werd.

Ongeslagen koploper
Ook het 2e team zwaait als koploper het jaar uit, want ondanks het aandringen van uitdager KCC/CK Kozijnen 5, werd ook de zesde wedstrijd op rij gewonnen. KCC startte fel en fysiek, maar kon het hoge tempo in de tweede helft niet volhouden tegen de fitte en mentaal sterke thuisploeg. Albatros wisselde volop door en boog de 5-8 ruststand om in een 15-12 voorsprong en verzuimde in de slotfase het verschil nog groter te maken: 15-14 winst. De topper tussen Albatros D1 en HKC/Creon Kozijnen D1 werd een eenzijdig duel. Albatros was op alle fronten sterker, verdedigde goed en viel geconcentreerd aan. De voorsprong was bij rust al ruim (8-3) en de in de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar: 11-5. D1 blijft zo de ongeslagen koploper. Naast genoemde teams gaan ook senioren 7, 9, D4, E2, E5 en F1 als koploper richting jaarwisseling. Het 7e maakte er met Ventura Sport 2 een doelpuntrijke eerste helft van (13-13) waarin de heren van beide teams elkaar scorend het leven zuur maakten. Uiteindelijk won de Zwijndrechtse ploeg met 22-20 D4 versloeg PKC/Vertom D5 met 2-9 en F1 was met 12-4 te sterk voor KCC F1. Het 9 e , E2 en E5 waren vrij.

Ook mindere resultaten
Een prima overwinning was er voor A1 dat met 12-28 won van ONDO in ’s Gravenzande. Ook C1 deed goede zaken met de 18-8 overwinning op Oranje Wit waarbij met name in het laatste deel van de wedstrijd het verschil gemaakt werd. A2 versloeg PKC/Vertom A3 nipt met 15-14. Helaas waren er ook mindere resultaten tegen de koplopers van een poule. Zo kreeg het 3e een 21-14 nederlaag aan de broek bij Fortis 3 en kon het 4e geen vuist maken tegen koploper Fortis 2: 7-15. B1 deed een helft goed mee in Papendrecht, maar ging er met 30-12 toch wel hard af tegen PKC/Vertom. A3 redde het niet tegen HKC/Creon Kozijnen A2 (13-15) en moest de koppositie inleveren. B2 knokte zich een paar keer terug in de wedstrijd maar moest de winst helaas met 11-12 aan Tjoba B1 laten. De overige winstpartijen waren er voor S5, S6, S10, D3, E7 en het G-team. Het G-team won in Alphen aan de Rijn beide wedstrijden, met 2-1 tegen GKV/Enomics G1 en met 1-6 van Tempo G2.

Bron ckv Albatros