ZWIJNDRECHT – Bij de in Waalwijk gehouden NK-kwalificatiewedstrijden individueel toestelturnen hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag weten te leggen op negenendertig NK-startbewijzen. Daarnaast staan zij als eerste reserve genoteerd voor nog eens elf finaleplaatsen bij eventuele afmeldingen.

Bij de senioren van de 1ste divisie kwam Bart de Ruiter met 71,300 punten als tweede uit de strijd en stelde daarmee zijn finaleplek voor de meerkamp veilig. Daarnaast plaatste hij zich voor de toestelfinales op vloer, ringen, sprong en brug en staat reserve voor het onderdeel voltige. In de zelfde klasse waren er finaletickets voor Thijs Oosterling op de meerkamp en voltige en voor Thomas van der Helm op de meerkamp, vloer en reserve ringen.

Stan de Looze had zijn kwalificatie in de junior-I-klasse van de 2de divisie. Hij liet zich met 65,100 punten het brons omhangen. Naast de meerkampfinale plaatste hij zicht verder voor de onderdelen vloer, voltige, sprong, rek en staat genoteerd met twee reserveplaatsen op ringen en brug.

Verder waren er NK-startbewijzen voor Jayden Paton – meerkamp, vloer, sprong, res. brug, Kenji Paizs – sprong, res. rek – (beiden pupil-talentendivisie), Omar F’touh – meerkamp, brug, rek (pupil-1ste div.), Lance Visser – vloer, sprong, rek, res. meerkamp (jeugd-1ste div.), Oaf de Nie – meerkamp, voltige, Yuri Visser – vloer, ringen, res. meerkamp, Bram van Gemert – meerkamp, vloer, voltige, brug, rek, (alle drie jun-I-1ste div.), Dennis Swinkels – meerkamp, voltige, ringen, sprong, brug, rek, Luuk van Waaij – voltige (beiden jun.-II-1ste div.), Kian Olthoff – res. ringen, Braylin Timas Soares – res. sprong (beiden instap-1ste div.)