Feestelijke ‘Openings Day’ voor nieuw honkbalseizoen

ZWIJNDRECHT – De honkballers van HSV Zwijndrecht spelen op 16 april de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Traditioneel wordt “Openings day” in het honkbal gekenmerkt door een feestelijke sfeer. Ook komende zondag op Bakestein zal dat het geval zijn. Onder voorbehoud zal wethouder Ronald de Meij de eerste bal komen gooien en jeugdspelers zullen massaal aanwezig zijn om met siervuurwerk de start van de wedstrijd op te luisteren.

Zwijndrecht is als gepromoveerd team nieuw in de tweede klasse, waar het veel regionale tegenstanders zal ontmoeten. Coach Maurice Mauricio heeft duidelijk de ambitie uitgesproken om ook op dit hogere niveau in de kopgroep te gaan meedraaien. De resultaten tijdens de oefencampagne waren al veel belovend. Afgelopen zondag werd in Dordrecht de competitie gestart met de streekderby tegen Hawks. Onder het toeziend oog van de talrijke toeschouwers werd inderdaad duidelijk dat Zwijndrecht tot de sterkere teams in de afdeling behoort.

Snelle voorsprong
De wedstrijd was eigenlijk al na twee innings gespeeld. De slagploeg van Zwijndrecht was veel te sterk voor de diverse werpers van Hawks. Al in de tweede inning werd een 0-10 voorsprong genomen, mede door een grand slam homerun van Rune Verkerk. Daarna was het heilige vuur aan slag lange tijd verdwenen en kon Hawks nog enkele punten scoren door wat foutjes in de verdediging van Zwijndrecht. In de achtste inning werd toch weer het verschil op meer dan tien punten gebracht en werd met 14-3 de wedstrijd beëindigd.

Eerste thuiswedstrijd
Zondag 16 april volgt om 14.00 uur op Bakestein de eerste thuiswedstrijd tegen het Haagse Storks. Ongetwijfeld zal coach Maurice Mauricio zijn team voor het vele thuispubliek goed voor de dag willen laten komen en gelijk de koppositie in de afdeling in willen nemen.

Bron: HSV Zwijndrecht