FC Dordrecht start competitie met nederlaag

DORDRECHT – Aan de aftrap van de eerste wedstrijd op vrijdagavond stonden supporters van Roda JC en FC Dordrecht om het seizoen 22/23 af te trappen. Voor FC Dordrecht verscheen Jan van Nieuwenhoven. De toss werd gewonnen door de uitploeg. Na deze speciale aftrap om de start van het seizoen te vieren was het nu de beurt aan Roda JC om de wedstrijd echt af te trappen. Na ruim 90 minuten stond 0-2 op het scorebord en bleven de Schapenkoppen met lege handen staan.

In de vijftiende minuut bereikte een lage voorzet van Dylan Vente Bryan Limbombe. Die schoot goed raak en zo kwam FC Dordrecht op een 0-1 achterstand. Toch wist de thuisploeg van zich af te bijten en met goed aanvallend spel een paar keer gevaarlijk te worden. Twee mooie aanvallen in de 21ste en 25ste minuut werden beide helaas niet verzilverd. Roda was vervolgens weer terug te vinden op de helft van de Dordtenaren en kreeg een corner mee na een aanval. Xian Emmers trapte de corner voor, door slecht wegwerken van de Dordtse verdediging kwam de bal terecht bij Guus Joppen die bij de tweede paal helemaal vrij stond en makkelijk wist in te tikken. Na negenentwintig minuten gespeeld te hebben stond de thuisploeg achter met 0-2.

In de 30ste minuut was daar weer een goede aanval van de Dordtenaren. Via Jerailly Wielzen kwam de bal bij Boubakar Camara terecht die de aansluitingstreffer binnen schoot. Het publiek in het Matchoholic stadion was in extase en zo leken we weer een echte wedstrijd te krijgen. Helaas was de vlag omhoog voor buitenspel en het doelpunt ging niet door. De laatste tien minuten van de eerste helft was het weer billen knijpen aan de Krommedijk. Liam Bossin verrichte meerdere goede reddingen en voorkwam een derde tegentreffer. Na twee minuten extra speeltijd was het tijd voor de thee. Ondanks de achterstand zat FC Dordrecht niet in een uitzichtloze positie.

Afscheid in de rust

In de rust van de wedstrijd was er tijd om afscheid te nemen van een oud FC Dordrecht speler. Jacky Donkor heeft een transfer gemaakt naar Excelsior Rotterdam. De promovendus naar de Eredivisie legt Donkor vast tot medio 2025. Bij FC Dordrecht groeide hij uit tot een echte publieksfavoriet. Iets wat kenbaar werd toen hij een ererondje maakte tijdens zijn afscheid langs het publiek. Jacky Donkor speelde in het seizoen 2021/22 32 wedstrijden voor FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Hij scoorde zes goals en gaf vier assists.

Kleine kansjes maar geen goals Beide teams startte ongewijzigd aan de tweede helft. Het gevaar kwam direct weer van de bezoekers met een schot van Dylan Vente. Zijn schot knalde tegen een medespeler op en zo ging de bal achter voor een doeltrap voor de Schapenkoppen. Nu was het de beurt aan de thuisploeg die in de 52ste minuut via Camara op de rechterflank voor het doel van de bezoekers kwamen. Zijn voorzet kwam helaas niet aan waardoor er geen verder gevaar ontstond.

Roda werd vervolgens in de 55ste minuut slordig door de bal in te leveren bij Sergio Tremour. Hij gaf een voorzet op Jari Schuurman die net niet aankwam. Roda kwam weer in balbezit maar werd niet meer gevaarlijk uit de counter. In de 61ste minuut was daar het eerste wisselmoment van de Dordtenaren. Alessio Miceli en Malhory Noc vervingen Sergio Tremour en Boubakar Camara.

De derde wissel volgde in de 65ste minuut. Benjamin Reemst verving Mauro Savastano. Uit een corner kwam een minuut later een kleine kans voor de thuisploeg. Na een goed getrapte corner van Jari Schuurman kon Jop van der Avert het hoofd tegen de bal zetten. De verdediger raakte de bal verkeerd en kopte over. Het Dordtse publiek ging nog een keer goed achter de elf mannen op het veld staan. Er volgde in de 72ste minuut weer een corner die belandde bij Toine van Huizen.

deze kansjes. In de 80ste minuut wisselde Michele Santoni voor het laatst. Pepijn Doesburg en Sefik Abali vervingen Jop van der Avert en Jerailly Wielzen. In de 84ste minuut liet Samuele Longo een goede passeerbeweging zien waarna hij met een goede pass Mathis Suray wist te bereiken. Het schot van de jonge Belg dat volgde ging over. In de laatste minuten van de reguliere speeltijd kreeg de thuisploeg nog twee corners. Deze bleken ongevaarlijk ondanks dat er hands werd geclaimd door de thuisploeg bij de tweede corner. Scheidsrechter Jannick van der Laan zag hier geen hands in en zo was het balbezit weer bij de bezoekers. Roda JC wist in de zes minuten blessuretijd het spel goed dood te spelen Er ontstonden geen verdere kansen en zo eindigde de openingswedstrijd van dit seizoen in een nederlaag voor de Dordtenaren.

Op maandag 15 augustus wordt de tweede wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Om 20:00 speelt FC Dordrecht uit op de PSV campus de Herdgang tegen Jong PSV.

Bron: FC Dordrecht