Erepodium voor O&O-turners

ROTTERDAM – In het Rotterdamse Top-Sport-Centrum vond zaterdag de tweede competitiewedstrijd voor jongensteams plaats. De organisatie was in handen van de dictritscommissie turnen-heren.bBij dit treffen wisten de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag te leggen op tweemaal goud en eenmaal brons.

Het pupillen-B-team, samengesteld met de turners Thije Zoetmulder, Olivier van Musscher, Jeremy Vogel, Finn Frederiksz en Dane Lopes, was oppermachtig. Met maar liefst twintig punten verschil eisten zij de hoogste trede van het ereschavot op. De eindscore bedroeg 276,217. Individueel trokken de O&O-ers ook aan het langste eind. Thije Zoetmulder eindigde als eerste, op de voet gevolgd door Olivier van Musscher die tweede werd. Jeremy Vogel noteerde een vierde en Finn Frederiksz een vijfde plaats.

In de bovenbouw niveau 5 kwam O&O ook als beste uit de strijd. De ploeg bestaande uit Fjodor Massie, Braylin Timas Soares, Vigo de Jager en Stijn Ammerlaan pakte het goud met 128,600 punten. Individueel was Fjodor Massie met zijn derde plaats de hoogst genoteerde O&O-er.

Bij de instap-klasse ging met 273,75 punten de hoogste eer naar de ploeg van Top-turnen-Zuid-Holland. O&O-turner Just van Rees maakte deel uit van dit team. In deze categorie was het brons voor O&O. Het team, geformeerd met Danté Worthington, Bas Melkert, Myron Jansen, Jonas Dekker en Benjamin Vlasblom, kwam tot een puntentotaal van 269,383. Individueel eindigde Danté op een knappe tweede plaats.

Levi Kant maakte deel uit van een MixedTeam. Dat eindigde bij de pupillen-C op de vijfde plaats. Met zijn derde individuele rangschikking had Levi een flink aandeel in de totaal eindscore van 257,467 punten.

Tot slot was er die dag ook een meetmoment voor de allerjongste turners. Be jeugdige Justin Blaas liet goed zien wat hij al in zijn mars had. Hij keerde huiswaarts met vier gouden en twee zilveren stickers.

foto: team middenbouw pupil-B