Eremetaal voor O&O turnsters

De RG junioren vielen in Leiden in de prijzen.


ZWIJNDRECHT – Bij de in Rotterdam gehouden tweede districtsplaatsingswedstrijd toestelturnen meisjes/dames hebben de turnsters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag weten te leggen op divers eremetaal. Ook de RG-meisjes vielen in de prijzen dit weekend en bij de O&O heren werd de halve finale behaald van de eerste en tweede divisie.

Fraaie resultaten werden behaald bij de teamwedstrijden MB3. Vanwege de grote deelname waren de teams in twee verschillende wedstrijden verdeeld. In de ene wedstrijd werd O&O vertegenwoordigd door twee teams. Het gezamenlijke team DVO/O&O, met de O&O-turnsters Lexie van Bedaf en Madeyna Pieters kwam overtuigd met 163,650 punten als winnaar uit de strijd. Het O&O-team samengesteld met Jasmijn Jansen, Lise van Muyen, Bente de Roodt, Kate Walsh, Jill Chodzynski en Lilly Jansen werd knap tweede met 156,050 punten. Individueel was Lexie van Bedaf de beste. In de andere wedstrijd was er eveneens een gezamenlijk team DVO/O&O. In dit team waren namens O&O Fiona Kuiper en Julie de Wit opgenomen. Dit team turnde 149,775 punten bijeen, goed voor het zilver. Individueel werd Fiona hierbij derde. De dames senioren-D kende ook een zeer grote deelname en waren zelfs verdeeld over twee dagen. Bij beide wedstrijden lagen de O&O-turnsters beslag op het zilver en het brons. Op zaterdag ging het zilver met 43,800 punten naar Anna Bakker en het brons met 43,450 punten naar Mayke van der Bergh. Op zondag was het Lisa Schouten die met 45,200 punten het zilver op eiste, net voor Vera Nederhof die met 44,750 punten het brons veroverde.

O&O-turners geplaatst
Bij de in Bergschenhoek gehouden tweede NK-plaatsingswedstrijd turnen heren hebben de turners van O&O zich weten te plaatsen voor de halve finale van de eerste en tweede divisie. Olivier van Musscher bond de strijd aan in de eerste divisie jeugd. Op vijfhonderdste na miste hij het goud, maar werd met 66,700 punten knap tweede. Verder drongen in de eerste divisie door Thijs Eijkelenboom (senior-categorie), Fjodor Massie (junior-II-categorie), Vigo de Jager en Braylin Timas Soares (beiden junior-I-categorie). In de tweede divisie werd O&O vertegenwoordigd door Ian Wever. In de seniorklasse turnde hij een gedegen wedstrijd en veroverde met 70,600 punten het zilver. Ook hij plaatse zich daarmee voor de halve eindstrijd.

RG-meisjes in de prijzen
Bij de in Leiden gehouden 1ste plaatsingswedstrijd 2de divisie ritmische gymnastiek heeft de afvaardiging van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O zich knap in de prijzen geturnd. Het beste resultaat kwam tot stand bij de duo-optredens in de junior-categorie. Het duo Djinti Kleinhuis/Selina Pennings veroverde met 12,300 punten het zilver op de voet gevolgd door het duo Alexia Barten/Yselle Kleingeld die met 12,100 punten het brons liet omhangen. Julia Izeboud/Emily van zessen werden vierde en NadineKoebrugge/Alexia Barten werden vijfde. Individueel miste Alexia net het erepodium. Zij werd met haar hoepeloefening vierde met een score van 15,000. Bij de pre-junioren individueel was het brons voor Julièt Landsmeer. Haar hoepeloefening werd gewaardeerd met 14,850 punten. Yselle Kleingeld werd in deze klasse met 14,750 punten knap vierde. Kayleigh Kirchyunger completeerde het geheel met een bronzen medaille in de benjamin-categorie. Zij turnde een fraaie oefening zonder materiaal, beloond met mooie score van 15,250 punten.

Bron O&O