EK succes en Nationaal zilver voor O&O leden

Foto O&O: Naomi Visser

ZWIJNDRECHT – De O&O-leden Naomi Visser, Eythora Thorsdottir en Luuk Huernink hebben van 11 t/m 16 april met succes deelgenomen aan het in het Turkse Antalya gehouden Europese kampioenschap turnen. Zowel het nationale dames- als het herenteam verzekerden zich van een startbewijs voor de van 30 september t/m 8 oktober a.s. in Antwerpen te houden Wereldkampioenschappen. 

Het damesteam, naast Naomi en Eythora verder bestaande uit Vera van der Pol, Sanne Wevers en Sanna Veerman, wist verrassend met 158,896 punten beslag te leggen op het brons. Het herenteam, buiten Luuk verder samengesteld met Loran de Munck, Jermain Gruenberg, Casimir Schmidt en Yazz Ramsahai, realiseerde het WK-ticket met hun twaalfde rangschikking. Hun score kwam uit op 240,595 punten.  Individueel plaatsten Naomi en Eythora zich voor de meerkampstrijd. Eythora eindigde met 52,733 punten knap op de zesde plaats, op de hielen gevolgd door Naomi die met 52,599 punten zevende werd. Naomi drong naast de meerkamp ook door tot de brug- en vloerfinale. Op vloer kwam zij slechts 0,10 punt tekort voor het eremetaal. Zij eindigde met 13,466 punten op de vierde plaats. Op de brug moest zij door een misser tussentijds het toestel verlaten. Uiteindelijk werd zij op dit toestel achtste met 11,800 punten.

Nationaal zilver voor O&O-pupillen
Bij de in het weekend van 15 en 16 april gehouden Nationale Kampioenschappen voor teams hebben de pupillen van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O, in combinatie met de pupillen van Topturnen Zuid-Holland, beslag gelegd op het nationaal zilver. De O&O-pupillen Danté Wortington, Olivier van Musscher en Yarsin Molla Farajzadah hadden een belangrijk aandeel in de totaalscore van 271,050 punten. In het individuele klassement werd Danté knap vierde, Yarsin achtste en Olivier negende. De beide senioren teams vielen met hun vierde plaatsen net buiten het ereschavot. Het 2e-divisie-team, bestaande uit Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel, Tristan Massie en Jelle van der Zouwen, turnde 206,00 punten bij elkaar. Het 1e-divisie-team, samengesteld uit Bart de Ruiter, de broers Jens en Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Olaf de Nie en Thijs Eijkelenboom, kwamen tot 197,80 punten.

Foto O&O: Pupillen-A

NK-kwalificatiewedstrijd
In de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap individueel turnden de jeugd en de junioren van de eredivisie dit weekend hun 2e kwalificatiewedstrijd. Bij de junioren-II deed Gijs Franken goede zaken. Met 72,900 punten kwam hij knap als tweede uit de strijd. De junioren-I turners Kenji Paizs, Lucas van den Kieboom en jeugd-turner Kian Olthoff rangschikten zich binnen de top tien.

Bron: O&O