Eerste Zwijndrechts voetbalkampioenschap

ZWIJNDRECHT- Het 1ste Zwijndrechtse voetbalkampioenschap is gewonnen door VV Heerjansdam.

Op een winderig en nat sportpark Bakenstein werd bij Z.B.C. ’97 de verliezerspoule afgewerkt. VV Groote Lindt – Z.B.C ’97. werd 0-0 en ook ZVV Pelikaan – Groote Lindt had dezelfde eindstand. De wedstrijd Z.B.C. ’97 – ZVV Pelikaan kende een winnaar. Het werd 0-3. Dit betekende dat de eindstand in de verliezerspoule van boven naar beneden is ZVV Pelikaan, Groote Lindt en Z.B.C. ’97.

Om 15.00 uur werd de finale gespeeld. door V.V. Heerjansdam- VVGZ. Het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden. Toch viel het doelpunt door een ongelukkig moment. Een verdediger van VVGZ raakte ongelukkig de bal met de hand in het strafschopgebied wat een penalty op leverde voor V.V. Heerjansdam. Koen Botterhuis benutte de strafschop kort voor rust. Inde tweede helft liet VVGZ zien dat ze meer wilde en hadden diverse mogelijkheden. Aan het eind van de tweede helft mocht door opnieuw een handsbal van VVGZ V.V. Heerjansdam een penalty nemen. Deze keer werd het schot van 11 meter gestopt door doelman Kloosterman. Na het laatste fluitsignaal stond de 1-0 stand op het scorebord waardoor Heerjansdam het Zwijndrechts voetbalkampioenschap heeft gewonnen. Na afloop deelde Burgemeester Schrijer de bekers uit.

De wedstrijden die gespeeld werden werden verslagen door de ATOS verslaggevers Paul Budde, Ruud Vlak en Jan van Dalen. In de studio deed John Tazelaar het verslag.

Uitslagen Zwijndrechts voetbalkampioenschap:

Groote Lindt – Z.B.C. ’97 0-0
ZVV Pelikaan – Groote Lindt 0-0
Z.B.C. ’97 – ZVV Pelikaan 0-3
V.V. Heerjansdam- VVGZ 1-0

Eindstand Zwijndrechts voetbalkampioenschap:

1. V.V. Heerjansdam
2. VVGZ
3. ZVV Pelikaan
4. Groote Lindt
5. Z.B.C. ’97