Eerste seizoenshelft Honk- en Softbalsters zit erop

ZWIJNDRECHT – Na twee geheel of gedeeltelijk door Covid vervallen speelseizoen konden de honkballers en softballers van HSV Zwijndrecht dit seizoen eindelijk vanaf april weer eens een normaal seizoen spelen. Nu de competitie volgende week de zomerstop ingaat kan de balans opgemaakt worden van de eerste competitiehelft. En die balans zorgt op sportcomplex Bakestein voor vrolijke gezichten.

Allereerst grote vreugde over de start met de aanleg van de veldverlichting op beide velden. Na lang wachten is het Zwijndrechtse bedrijf Oostendorp afgelopen week eindelijk kunnen beginnen met de werkzaamheden om zowel het honkbalveld als het softbalveld van lichtmasten te voorzien. Eind juli worden de werkzaamheden beëindigd en het bestuur is inmiddels begonnen met de organisatie van de feestelijke ingebruikname van deze masten. Een nieuw hoogtepunt in het bestaan van de 57 jaar oude vereniging.

Op het veld zijn de prestaties over het algemeen ook goed. De honkbalselectie maakt onder leiding van coach Maurice Mauricio een uitstekend seizoen door en staat fier op kop in de derde klasse. En coach Mauricio kennende neemt hij alleen genoegen met een kampioenschap! Een goede zaak in brede zin is dat de honkbalafdeling naast het tweede team (ook op kop) dit seizoen ook een nieuw jeugdig seniorteam (“Onder-21”) in de competitie heeft.

De damessoftbalsters hebben dit seizoen strategisch gekozen om het zeer talentvolle juniorenteam in zijn geheel over te hevelen naar de senioren en als eerste team te laten uitkomen. De bedoeling is om meer tegenstand voor de meisjes te creëren en daardoor de ontwikkeling te bevorderen. De klassering (laag op de ranglijst) is bewust ondergeschikt gemaakt aan de opleiding. Het zeer ervaren vroegere eerste team speelt dus als tweede team en staat ongeslagen bovenaan.

De herensoftballers hebben zich dit seizoen opgesplitst in twee teams. Onder leiding van Harvin Hart wordt in de eerste klasse prestatief gespeeld. En met succes, want het team staat samen met Spikes aan de kop van de ranglijst. Daarnaast speelt het tweede team minder prestatief, maar wel met succes want de ploeg staat ongeslagen fier op kop.

Bij de jeugdafdeling is sprake van een langzame, maar gestadige groei. Vorig jaar konden in alle klassen weer teams worden ingeschreven en dit seizoen kon deze lijn worden doorgetrokken. Hier laat zich het voordeel zien van enkele ex-internationals die hun kinderen lid zagen worden en nu zelf actief betrokken zijn bij de begeleiding van de diverse jeugdteams. Daarnaast ontwikkelt de jeugdcommissie veel activiteiten om nieuwe leden aan te trekken. Scholenacties in samenwerking met de Fitmakers van de Gemeente Zwijndrecht en een paar Vriendjes en Vriendinnetjesdagen leverden de afgelopen weken bijna 10 nieuwe leden op, zodat het ledental van 200 weer in zicht gaat komen. Op 19 en 20 juli wordt het jaarlijkse Zomerkamp gehouden op de velden op sportcomplex Bakestein en daar zijn ook nieuwe kinderen welkom die eens kennis willen maken. Aanmelding via jeugd@hsvzwijndrecht.nl is dan wel prettig om de organisatoren te informeren.