Eerste punt voor Groote Lindt na gelijkspel tegen Schelluinen

ZWIJNDRECHT – Na het verlies in de eerste competitiewedstrijd (ZBC’97 5-2) was het voor Groote Lindt zaak om zaterdag de eerste punten te behalen. Dit keer kwam Schelluinen op bezoek op sportpark Bakestein. In de nacompetitiewedstrijd van vorig seizoen wist Groote Lindt te winnen van Schelluinen en hierdoor degradeerde de blauw-witte naar de derde klasse.

Nu dus een wedstrijd in competitieverband dat direct al een open wedstrijd was met veel strijd. De goed leidende scheidsrechter wist alles in de juiste banen te leiden. Het was Schelluinen dat de openingstreffer wist te produceren. De ruststand was dan ook 0-1 in het voordeel van Schelluinen. Groote Lindt kwam beter uit de kleedkamer en na z’n 20 minuten kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan Groote Lindt op de rand van het strafschopgebied. Hicham Bachau ging achter de bal staan en schoot feilloos langs de Schelluinse keeper: 1-1. Groote Lindt ging direct door op zoek naar de volle winst in de wedstrijd. Rechtsback Ali Zahidi kwam op eigen helft aan de bal en slingerde zich een weg langs alle verdedigers en schoot de bal uiteindelijk dan ook maar in het doel: 2-1. Schelluinen legde zich niet neer bij een eventuele nederlaag en zette alles vol op de aanval. De gelijkmaker kwam er dan ook vanuit een goed lopende aanval: 2-2. De verdediging van De Lindt kraakte maar keeper Raymond Klootwijk wist met een aantal katachtige reddingen het eerste competitiepunt veilig te stellen.

Komende wedstrijden
Dinsdag a.s. speelt Groote Lindt thuis voor de Voetbal Rijnmond Cup tegen eerste klasser Brielle. Aanvang 20.15 uur. Zaterdag 7 oktober weer een thuiswedstrijd voor Groote Lindt. Dan wordt het Dordtse Wieldrecht op sportpark Bakestein verwacht.

Bron: Groote Lindt