Druk oefenweekend voor Albatros

foto Albatros: Beeld uit de wedstrijd Albatros C1 – Oranje Wit C1

ZWIJNDRECHT –  Er werd op zaterdag 26 augustus door de korfballers van Albatros volop geoefend. Op het thuisveld kwamen S6, B1, B3, C1, C2 en E1 in actie. Het was heerlijk weer voor spelers en ouders om op het veld te vertoeven.

Het 6e  kon aan de nieuwe samenstelling wennen en speelde een nuttige, weliswaar verloren, wedstrijd tegen Vitesse. B1 trad aan tegen het onbekende Wageningen, maar bood de hoofdklasser goed partij. De uitslag van 12-21 was geflatteerd en het was nuttig om te zien waar de Zwijndrechtse hoofdklasser zelf staat. B3 heeft goede moed op een leuk veldseizoen en versloeg KOAG B2 met 6-3.

Mooiste doelpunt
C1 herpakte zich in de tweede helft tegen Oranje Wit C1 en liet fraai samenspel en een paar mooie doelpunten zien. Het mooiste doelpunt van de zaterdag kwam echter op naam van Wouter Nuis diein de verloren oefenwedstrijd tegen Oranje Wit namens C2 de bal met één hand vanaf 15 meter door de korf gooide. E1 had aan het Pijnackerse Avanti E1 een stevige tegenstander maar de talentvolle Albatrossertjes boden goed partij en wonnen met 19-18.. D1 had een mismatch in Houten waar Victum D1 veel tezwak was. B2 en D2 wonnen bij Oranje Wit in Dordrecht.

DKL-toernooi
Het 3e  won bij het Ridderkerkse KCR 5 en A2 had weinig moeite met het Delftse Excelsior A1 (10-17). De seniorenselectie en A1 speelden bij het hoger geklasseerde Die Haghe. A1 bood na een zwakke start uiteindelijk goed partij en verloor nipt, het 2e  kwam er tegen Die Haghe 2 niet aan te pas. Het 1e team deed lange tijd goed mee in de wedstrijd tegen de ereklasser maar moest in de slotfase passen. Komende donderdag oefent de selectie thuis tegen het Dordtse Oranje Wit. Op zaterdag 2 september vindt het DKL-toernooi plaats op de velden van Albatros. In totaal 128 D-, E- en F-teams nemen deel aan het oefentoernooi dat tussen 9.00 en 14.00 uur gespeeld wordt.

Bron: ckv Albatros