Driemaal zilver en finaletickets voor O&O dit weekend

Foto O&O: Zilver voor To Giang Ly

Bij de zaterdag in Heinenoord gehouden 2e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek hebben de turnsters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag weten te leggen op drie zilveren medailles. En de heren hadden dit weekend in Nijmegen een finaleticket voor de landelijke individuele eindstrijd gewonnen en startbewijzen voor de halve finale.

In de klasse junioren met geboortejaar 2008 pakte turnster To Giang Ly het zilver met 17,850 punten. Bij de pre-junioren 2012 ging het zilver naar Julièt Landsmeer. Haar oefening werd gewaardeerd met 14,600 punten. Bij de junioren 2010 kwam Selina Penning slechts 0,15 punten tekort voor het eremetaal. Met een fraaie score van 16,350 punten eindigde zij op een vierde plaats.

Bij de duo-optredens greep het duo Selina Penning en Emily van Zessen met 12,100 punten het zilver. Zij kwamen uit in de juniorcategorie. Bij de pre-junioren miste het duo Nadise Koebrugge en Djinti Kleinhuis op 0,05 punten na het ereschavot. Hun oefening werd beloond met 17,300 punten.

Finaletickets voor O&O-turners
Bij de in het weekend van 18 en 19 maart in Nijmegen gehouden wedstrijden turnen heren hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O goede zaken gedaan. Eén deel bemachtigde finaletickets voor de landelijke individuele eindstrijd. Het andere legde beslag op de startbewijzen van de halve finale.

In de klasse pupillen-B wist Finn Frederiksz in het individuele klassement als beste uit de strijd te komen. Hij plaatst zich hiermede voor de nationale finale. Zijn score bedroeg 94,700 punten. Thomas Jiskoot miste met zijn achtste rangschikking in deze klasse net de eindstrijd. Beide turners, aangevuld met Djamilo Hoorweg, kwamen eveneens als team in actie. Met 264,850 punten werden zij knap derde. Slechts 0,6 punten tekort voor een finaleplaats.

Foto O&O: Zilver voor Vigo

Finaletickets waren wel weggelegd voor Vigo de Jager en Thije Zoetmulder. Zij kwamen uit in de categorie jeugd van de 2e divisie. Vigo pakte met 63,400 punten het zilver. Thije bezette met 60,850 punten de zesde plaats. De achtste plaats van Jeremy Vogel was helaas net niet voldoende voor de eindstrijd.

Brons was er voor Ian Wever. Hij bond de strijd aan bij de senioren van de 2e divisie. Zijn eindtotaal kwam uit op 70,250 punten. Met dit resultaat drong hij door tot de halve finale. Verder drongen tot de halve finale door: Braylin Timas Soares (jeugd-1e divisie), Thijs Eijkelenboom (junior-II-1e divisie) en Fjodor Massie (junior-I-2e divisie.

Bron: O&O