Doelpunt in de slotseconden stelt kampioenschap Conventus D2 veilig

Foto: Conventus D2 in actie tegen Korbis

Zwijndrecht – Door het scoren van de gelijkmaker in de slotseconden van de wedstrijd, heeft het Conventus D2 jeugdteam zich verzekerd van het kampioenschap. Dankzij dit punt kwam het team op gelijke hoogte met directe concurrent Korbis en pakte zo één kampioenschapspunt. Met nog twee wedstrijden te spelen, is het team niet meer in te halen en mocht het kampioenschap vieren!

Het team kwam vorig jaar in de voorjaarscompetitie op het veld als gemengd E/D-team samen, wat aanvankelijk stroef verliep. In de najaarscompetitie op het veld begon het spel binnen het team al beter te lopen, resulterend in een mooie tweede plaats in het kampioenschap. De groei van het team zette zich daarna zeker voort. Onder leiding van enthousiaste coaches is er met veel plezier hard getraind om goed voor de dag te komen in de zaalcompetitie. Dat is zeker gelukt: de eerste wedstrijd van het seizoen tegen ZKV werd voortvarend met 11-0 gewonnen. Dit bleek een voorbode voor het succes van afgelopen zaterdag.

Onverwachte tegenstand
Het nog ongeslagen team van Conventus mocht in Waddinxveen niet van directe concurrent Korbis verliezen. Het team was echter kansrijk, nadat het eerder in de competitie voor eigen publiek met 7-3 had gewonnen. Conventus begon sterk, maar stuitte op onverwachte tegenstand van de tegenstander. Na een korte voorsprong in de eerste helft, slaagde Korbis erin om ineens uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Met de spanning voelbaar op de tribune én zichtbaar in het veld, knokte het Zwijndrechtse team zich terug naar een gelijke stand in de tweede helft. Vervolgens nam Korbis opnieuw de leiding. De twee ploegen bleven de hele wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd.

Een punt verschil
Met 6-5 voor Korbis op het scorebord moest Conventus alle zeilen bijzetten om te redden wat er te redden viel. Doordat het hele team keihard voor én met elkaar bleef werken, dwongen zij in de slotminuten kleine foutjes af bij de tegenstander. Na een gemiste strafworp van Korbis kreeg Conventus de rebound, behield het team het overzicht, schakelde snel over naar de aanval met een lange bal en slaagde erin om in een ultieme poging de gelijkmaker te scoren. Met een terechte 6-6 eindstand floot de scheidsrechter luttele seconden later af. Dankzij dat ene punt was het kampioenschap voor Conventus D2 een feit!

Huldiging
Met nog twee speelronden te gaan is het team niet meer in te halen en kon het feest losbarsten! Bij terugkomst in de kantine in Zwijndrecht werd het team met een erehaag verwelkomd en voorafgaand aan de wedstrijd van Conventus A1 op het veld gehuldigd door het publiek. De verdiende felicitaties met bekers en medailles zijn voor: Amy, Evy, Hagar, Hannah, Jesper, Lorena, Lucas, Mirte, Nicky, Roan, Sam, Skylar en coaches Kim en Remco.

Bron Conventus