De streekvoetbal resultaten

Op zondag 20 september heeft het 1e voetbalteam van IFC met overtuigende cijfers weten te winnen van RKSV Minor uit Nuth. Op sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht werd het 5-1 en dankzij het gunstige doelsaldo is de club lijstaanvoerder van de zondag hoofdklasse B.

In de voorafgaande zaterdag deden hun sportparkgenoten van ASWH eveneens goede zaken door met 0-1 te winnen van Scheveningen. De eerste goal werd gemaakt door spits Daniël Wissel toen de wedstrijd nog maar 26 seconden oud was. Door de 6 behaalde punten uit 3 wedstrijden staat de ploeg van trainer Rogier Veenstra nu op de 4e plaats van de hoogste amateur divisie.

In de 2e klasse ging het Zwijndrechtse Pelikaan op bezoek bij het voor hun onbekende SVS in Capelle aan den IJssel. De ploegen bleken redelijk aan elkaar gewaagd en hielden het op een 3-3 gelijkspel. VVGZ kreeg in dezelfde klasse het vooral in de eindfase moeilijk tegen CWO en verloor de eerste kennismaking met deze Vlaardingse club met 1-3.

Bij Groote Lindt zagen de aanwezige fans op sportpark Bakestein vooral een doelpuntenfeestje. Topscorder Michael Slingerland maakte niet alleen zijn 100e doelpunt voor de club, maar deed er voor de zekerheid nog 3 extra bij. Uiteindelijk stond er 8-1 op het scorebord tegen de onfortuinlijke Zwervers uit het Rotterdamse IJsselmonde.

Tenslotte speelden de teams van ZBC’97 en IFC in de 4e klasse beide een uitwedstrijd waarbij ZBC zich bijna verslikte in DHV uit Zevenbergschen Hoek. Het duel eindigde desondanks nog in 2-2. Ook het zaterdagteam van IFC kreeg bij Baronie te maken met knap voetballende tegenstanders maar wist uiteindelijk de sportieve strijd in Breda te winnen met 3-4.