De korfballers van Albatros weer in actie

foto Albatros: beeld uit de wedstrijd IJsselvogels – Albatros

ZWIJNDRECHT –  De korfballers van Albatros zijn weer actief na hun welverdiende zomerrust. De selectieteams zijn al een week in training en er werden ook al oefenwedstrijden gespeeld.

Albatros A1 staat komend seizoen onder leiding van de nieuwe trainers Pieter Korteweg en Timon Lommers. Zij zagen hun pupillen nog niet super spelen maar wel winnen bij IJsselvogels A1. Het is volgens de club nu zaak om aan elkaar te wennen en de selectieperiode te benutten om tot de juiste teamsamenstelling te komen.

Versterking
De seniorenselectie werd versterkt met Lars van Heiningen die de overstap van RWA maakte en ook mogen vijf jeugdspelers laten zien of zij in de selectie thuishoren. De groep staat weer onder leiding van Ed van der Steen en Thomas van den Bosch.

Oefenwedstrijden
Het 2e won de eerste oefenpot tegen IJsselvogels 2 redelijk gemakkelijk met 9-17, maar het eerste team had het vizier tegen IJsselvogels 1 nog niet helemaal scherp en verloor met 15-12. Deze week verschijnen alle teams weer op het trainingsveld en wordt het dus weer een drukte van belang. Albatros neemt met 38 teams deel aan de komende veldcompetitie die op zaterdag 9 september van start gaat.

Bron: ckv Albatros