Curieuze tegengoal nekt ASWH tegen Stedoco

HOORNAAR – ASWH liep zaterdagmiddag tegen de derde achtereenvolgende nederlaag in de derde divisie op. Het in de bovenste regionen bivakkerende SteDoCo nam na een kwartier de leiding door een curieus doelpunt. Stefan Kok nam een achterbal, maar raakte de bal volgens de scheidsrechter zelf voor de tweede keer voor een andere speler dat had gedaan. De leidsman gaf SteDoCo een indirecte vrije trap op enkele meters van het Ambachtse doel. Hoewel alle spelers van ASWH op de doellijn gingen staan, lukte het de gastheren toch om dit buitenkansje te benutten. De bal werd opzij gelegd en Jeffrey van Nuland schoot hoog binnen: 1-0. Een curieuze goal, maar ook die tellen.

De Ambachters hadden even tijd nodig om daarvan te herstellen. Hoewel ASWH in de tweede helft niets meer onder deed voor de gastheren, slaagde de ploeg van trainer Sjoerd van der Waal er helaas niet meer in om nog een gelijkmaker te produceren. Hierdoor won SteDoCo met het kleinst mogelijke verschil en zakte ASWH een plaats op de ranglijst.

Trainer van der Waal kon in de ontmoeting met het op de periodetitel jagende SteDoCo niet beschikken over Edon Fetahi. De verdediger is na zijn rode kaart tegen Hoek voor twee duels uitgesloten. Daar stond wel de terugkeer van Wout Neelen tegenover, die een week eerder nog moest toekijken vanwege een uitsluiting. Neelen nam zijn vaste plaats op het middenveld weer in, waardoor Grad Damen nu achterin het centrale duo vormde met aanvoerder Jair Oosterlen. Voorts keerde Brandon Robinson terug in de wedstrijdselectie, waarin ook weer een plekje was voor de jonge spits Ray Versluis uit ASWH onder 23.