ZWIJNDRECHT – De drie hoofdtrainers van ckv Albatros, Rutger Sijstermans, Thomas van den Bosch en Remco den Otter, ondertekenen binnenkort het contract dat hen voor minimaal één extra seizoen aan de Zwijndrechtse korfbalvereniging zal verbinden.
De drie heren hebben in het afgelopen seizoen nog weinig van hun trainerskwaliteiten en -ambities kunnen laten zien, want door de COVID-19-pandemie eindigde het veldkorfbalseizoen voorlopig op 10 oktober 2020 en wordt er in de zaal helemaal niet gespeeld. 

Remco den Otter had het in het najaar van 2020 met het A1-team behoorlijk lastig in de Overgangsklasse, maar hoopt door te kunnen bouwen met de talentvolle jeugd van Albatros en zo het huidige hoge speelniveau van de B-, C- en D-jeugd door te trekken. Door het bijtekenen kan Albatros dus nog langer gebruik maken van de expertise van Den Otter op het gebied van korfbalanalyse en persoonlijke aandacht en verbetering.

Alblasserdammer Thomas van den Bosch startte de competitie in september prima met de reserves van Albatros, maar moest na zes veldwedstrijden toch een behoorlijke achterstand op de koplopers TOP (A) 3 en Kinderdijk 2 toestaan. Hij heeft het bij Albatros in zijn eerste jaar goed naar zijn zin en ook de spelers geven aan nog graag met hem verder te gaan.

Hoofdtrainer Rutger Sijstermans sloot het korte veldseizoen met het eerste team ongeslagen met een gedeelde eerste plaats af en boekte net vóór het afbreken van de competitie prima overwinningen op Kinderdijk, Korbis en KCR. In zijn tweede jaar bij Albatros is Rutgers ambitie om met het eerste team kampioen te worden en te promoveren naar de Overgangsklasse. Hopelijk kan de competitie vanaf april/mei worden opgepakt, want zowel de spelersgroep als de trainer hebben zin in hervatting van de competitie en de samenwerking in het derde seizoen.

Op dit moment traint de A-jeugd onder de 18 jaar buiten, maar de senioren staan nog steeds op stal. Rutger en Thomas worden dan ook af en toe ingeschakeld bij jeugdtrainingen.

De technische commissie en het Albatrosbestuur zijn blij met de contractverlengingen en wensen de drie trainers veel plezier in een succesvolle Albatrostoekomst.