Colin Velthuizen van start tijdens WK Supersport 300 in Assen

HEERJANSDAM – Colin Velthuizen gaat zijn debuut maken in het wereldkampioenschap. De 16-jarige coureur heeft een one-event start gekregen voor de WK Supersport 300 klasse tijdens de Nederlandse ronde van het WorldSBK kampioenschap, die van 17 t/m 19 april wordt verreden op het TT Circuit.

Colin Velthuizen staat op het punt om te beginnen aan zijn tweede seizoen in de Supersport 300 klasse. Net als vorig jaar komt Velthuizen in actie op een Kawasaki Ninja 400 van het RT Motorsports by SKM-Kawasaki team in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Vorig jaar kende de coureur uit Heerjansdam een sterk debuutseizoen, waarbij hij tot aan de laatste wedstrijddag kans maakte op de titel.

Voordat het IDM seizoen van start gaat, zal Velthuizen eerst zijn debuut gaan maken in het wereldkampioenschap. In het weekend van 17 t/m 19 april komt het WorldSBK paddock naar Nederland. Voor de WK Supersport 300 klasse heeft Velthuizen vanuit organisator Dorna een one-event start gekregen. Om optimaal aan de start te verschijnen gaat de jonge coureur van 20 t/m 22 maart testen op Alcarras in Spanje en 28 maart tijdens de KNMV testdag op het TT Circuit Assen.

Colin Velthuizen #64: “Ik ben super blij bekend te mogen maken dat ik mag starten tijdens de WK-wedstrijd in Assen. Het is een prachtige uitdaging en ik ben erg benieuwd hoe ik mij kan meten met de vaste WK-rijders. Ik ga er alles aan doen om te laten zien wat ik in huis heb!”