HEERJANSDAM- Colin Velthuizen kwam afgelopen weekend in actie tijdens het German Twin Trophy evenement op het circuit van Schleiz. Tijdens dit trainingsweekend wist de 15-jarige coureur uit Heerjansdam een eerste en tweede plaats te scoren, waardoor hij goed voorbereid kan beginnen aan de IDM-races over twee weken in Schleiz.

Voor Colin Velthuizen was het German Twin Trophy een perfecte kans om het circuit van Schleiz onder de knie te krijgen. Over twee weken (26 t/m 28 juli) vindt daar de derde ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap plaats. De baan in Schleiz is een semi-permanente circuit met veel hoogteverschillen, dus was voor Velthuizen erg prettig dat hij daar afgelopen weekend trainingsmeters kon maken. Vrijdag waren er vier vrije trainingen en een kwalificatie. Deze sessies werden verreden onder wisselende weersomstandigheden. In de natte kwalificatie klokte Velthuizen de snelste tijd van zijn klasse.

Tijdens de tweede dag was het droog. Natuurlijk wilde Velthuizen zo hoog mogelijk eindigen, maar het voornaamste doel was om een perfecte afstelling te vinden voor de Kawasaki Ninja 400. In de tweede kwalificatie noteerde Velthuizen een derde tijd en in de middag finishte hij als tweede in de eerste race. Tijdens deze sessies wist de 15-jarige coureur in samenwerking met het NUTEC-RT Motorsports by SKM-Kawasaki team waardevolle informatie te verzamelen voor de setup, die zondag toegepast kon worden in de tweede race.

In de tweede race was de baan nat. Na een goede start wist Velthuizen weg te rijden samen met zijn teamgenoot en wist hij uiteindelijk de wedstrijd winnen af te sluiten. Zo ging Velthuizen met een tevreden en goed voorbereid huiswaarts. Over anderhalve week vertrekt Velthuizen weer richting Schleiz in Oost-Duitsland voor twee races in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Velthuizen staat momenteel op een derde positie in de tussenstand, zeventien punten achter de koploper.

Colin Velthuizen #64: ‘Ik had nog niet eerder in Schleiz gereden, maar het is een heel mooi circuit! We hebben tijdens het weekend gereden op zowel een natte als droge baan en we hebben goed kunnen werken aan de afstelling Op het droge moeten we over twee weken nog wel een stapje zien te maken, maar in het nat stonden we er heel goed voor. Ik wil Stefan Bohms bedanken voor zijn hulp afgelopen weekend. Ik heb er vertrouwen in dat we goed kunnen scoren over twee weken tijdens het IDM in Schleiz!’