HEERJANSDAM – Colin Velthuizen wist na een spannende eerste IDM Supersport 300 wedstrijd op het TT Circuit Assen achter twee gastrijders als derde te finishen, waardoor hij het volle puntentotaal pakte voor het kampioenschap tijdens de Gamma Racing Day. In de tweede race moest Velthuizen de kopgroep net laten gaan en eindigde hij als zesde van de vaste IDM rijders.

Colin Velthuizen kreeg al snel de kans om zijn zure nasmaak van de races in Most weg te spoelen. Afgelopen weekend stonden er tijdens de Gamma Racing Day twee races op het programma voor de IDM Supersport 300 klasse. Naast de vaste IDM-rijders stonden er ook vier Nederlandse gastrijders uit het WK aan de start op het TT Circuit Assen, wat het startveld alleen nog maar sterker maakte. Tijdens de vrije training en eerste kwalificatie van vrijdag was het droog. Velthuize stond er beide trainingen goed bij en sloot de dag af met een zevende niet, waarmee hij vierde was van de vaste rijders. ‘Niet slecht, maar het kan beter’, was het verhaal van Velthuizen na afloop. Tijdens de tweede kwalificatie op zaterdag was het nat. Velthuizen reed een sterke sessie in deze lastige omstandigheden en klokte een keurige tweede tijd. De Nutec-RT Motorsports by SKM-Kawasaki coureur was daarmee het snelste van de IDM-rijders.

De tribunes zaten al mooi vol bij de start van de eerste wedstrijd. Het was droog, maar de baan was nog nat van de regen die er eerder in de ochtend gevallen was en daardoor gingen de rijders van start op regenbanden. Velthuizen reed een ijzersterke wedstrijd op deze opdrogende baan. Er ontstond een kopgroep van zo’n tien rijders. Velthuizen nam na een aantal ronden de leiding over en probeerde weg te komen. Dit lukte niet, maar de 15-jarige coureur trok de groep wel wat elkaar. Vervolgens werd Velthuizen in de hectiek even wat naar buiten gedrukt, waardoor hij een paar plaatsen verloor. De coureur uit Heerjansdam wist zich vervolgens knap terug te knokken in het slot van de race en finishte zeer kort achter twee WK-rijders als derde, waardoor hij eerste werd van de vaste IDM rijders. De eerste keer dit seizoen dat Velthuizen de volle vijfentwintig punten pakte voor het kampioenschap. a

In de tweede race was de baan droog. Velthuizen kon in de beginfase mee met de groep vocht voor de tweede plaats overall en de winst in het IDM. Later in de race miste Velthuzien net de slipstream en verloor daardoor ook de aansluiting met deze groep. Na twaalf ronden kwam Velthuizen als tiende over de finish, waardoor hij zesde werd van de vaste IDM rijders. Velthuizen scoorde tijdens de Gamma Racing Day wel 35 punten, waardoor hij zijn derde plaats in het kampioenschap verstevigde en het gat naar de voorste twee rijders verkleinde.

Colin Velthuizen #64: ‘We hebben een goed weekend gehad met een P1 als resultaat in de eerste race. We hebben ons goed kunnen meten met de WK-rijders en we hebben laten zien dat we absoluut niet onder doen voor dit niveau. Over drie weken zijn we terug in Assen en dan gaan opnieuw proberen goede resultaten te scoren!’

De volgende wedstrijden zijn tevens op het thuiscircuit van Velthuzien. In het weekend van 6 t/m 8 september komt het volledige IDM kampioenschap naar het TT Circuit Assen. Eind september is de laatste ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap op de Hockenheimring.