HEERJANSDAM – Colin Velthuizen kan vol trots bekendmaken dat hij ook in 2020 zal rijden bij Nutec RT Motorsports by SKM Kawasaki. Na een sterk en succesvol eerste seizoenshelft gaat de 15-jarige coureur ook volgend jaar van start in het IDM Supersport 300 kampioenschap.

Colin Velthuizen rijdt dit jaar zijn eerste seizoen in de IDM Supersport 300 klasse. Niet zonder succes, want na tien races scoorde hij al vijf podiumklasseringen en staat de 15-jarige coureur uit Heerjansdam op een derde plaats in de tussenstand. Afgelopen weekend tijdens de Gamma Racing Day in Assen behaalde Velthuizen voor de eerste keer de volle vijfentwintig punten voor het kampioenschap. Deze goede prestaties bleven ook niet onopgemerkt bij Kawasaki Duitsland en het Nutec RT Motorsports by SKM Kawasaki team, en daarom werd er in deze fase van het seizoen al overeenkomst afgesloten om ook in 2020 gezamenlijk in het IDM uit te komen.

Colin Velthuizen #64: ‘Ik ben super blij dat ik nog een jaar deel uit mag maken van dit fantastische team. Mijn dank gaat uit naar iedereen in het team die enorm hard werkt om samen deze resultaten te behalen en in het bijzonder in het vertrouwen van teammanagers Rob Vennegoor en Frank Krekeler. Ik ben blij dat zowel het team als Kawasaki Duitsland in mij gelooft en achter mij staat. Maar nu gaan we ons eerst focussen op een sterk slot van het huidige seizoen!’

Voor het huidige IDM Supersport 300 seizoen staan er nog twee evenementen met in totaal vier races op de kalender. Het eerste evenement is van 6 t/m 8 september op het TT Circuit Assen. De seizoensafsluiter is in het laatste weekend van september op de Hockenheimring. Velthuizen staat momenteel derde in de tussenstand met een achterstand van vijfendertig punten op de koploper.