Basketballvereniging Devel Heroes bestaat 50 jaar

ZWIJNDRECHT – De basketballvereniging Devel Heroes bestaat dit jaar 50 jaar. Dit wordt groots gevierd met diverse activiteiten. Op zaterdag 9 september van 10.00 uur tot 18.00 uur staat de dag geheel in het teken van topbasketball. De Rotterdamse eredivisieclub Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball zal vanaf 17.00 uur, de middag afsluiten met een wedstrijd tegen LFP Donza uit Nazareth Gent. Voor beide teams is dit de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen en uiteraard met hoge verwachtingen.

De Rotterdamse  ploeg is aangesterkt met Amerikanen en ze willen er een succesvol seizoen van maken. Voor de aanvang van deze topgame zal het regionale topteam uit de promotiedivisie River Trotters Hardinxveld Giessendam, uitkomen tegen de geduchte tegenstander uit de promo: Grasshoppers. Deze wedstrijd zal om 13.30 uur aanvangen met tussen de wedstrijden door een super mooie dunkshow van het team dat optrad in Rotterdam tijdens Koningsdag.

Spannende wedstrijden
De wedstrijden worden opgeluisterd door een basketballspeaker die alle mensen, ook die nog niet zo veel weten van de spelregels, meeneemt naar de spannendste momenten. Om 10.00 uur start dit evenement met de eerste wedstrijd van de dag: Devel Heroes U10 tegen U10 River Trotters. Gezien de grote toeloop van leden bij de start van dit seizoen, met 22 nieuwe U10 leden, is er gekeken naar de kinderen die vorig jaar al hadden deelgenomen en dus nu voorrang genieten om te starten. De meisjes U14 zullen na de U10 om 10.30 uur aanvangen met hun wedstrijd. De dames Old School van Devel Heroes nemen het op tegen het U22 team en dat beloofd ook spannend te worden.

Groot sportevenement
Er zullen ook basketballspullen worden verkocht en een ieder die zich op tijd aanmeldt kan op de foto met de Zeeuw en Zeeuw Basketball spelers uit Rotterdam. De gemeente Zwijndrecht wordt vertegenwoordigd door wethouder Sport, Ronald de Meij, die namens de gemeente blij is dat er zo’n groot sportevenement op Zwijndrechts grondgebied wordt gehouden. Hij zal namens de gemeente de vereniging een presentje aanbieden voor de mate waarop de vereniging zich inzet om jonge kids bij een sportclub te betrekken. Van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) zal Jaap van der Put het woord doen en de noodzaak van het stimuleren van de breedtesport binnen de Drechtsteden uiteenzetten. De club ondersteuner Aernaut Dorpmans die alle opleidingen binnen de vereniging heeft verzorgd, zal op deze dag enkele diploma’s uitreiken aan leden. Voor de sponsoren is er een VIP-ruimte gecreëerd in de zaal om hun de topwedstrijd van dichtbij te laten aanschouwen.

Geslaagde dag
Voorzitter Iwan Esajas kijkt met hoge verwachting uit naar deze dag omdat het de eerste keer is dat er binnen het Drechtstedengebied een wedstrijd wordt gehouden met een internationaal karakter. Hij nodigt  alle basketballers en andere sportliefhebbers in het Drechtstedengebied uit om naar Zwijndrecht te komen om zodoende te genieten van topbasketbal en er een geslaagde dag van te maken. Er zijn nog kaarten te koop à 2,50 euro voor kinderen tot 17 jaar, en voor senioren vanaf 18 jaar 5 euro. Kinderen tussen de 8 en 16 jaar mogen rond het speelvloer op de aangepaste tribune zitten en volwassenen op de tribune van de sporthal.

Bron Basketballvereniging Devel Heroes