ASWH verliest op valreep van koploper AFC

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Ondanks goed voetbal heeft ASWH de wedstrijd tegen Derde divisie koploper AFC in  Amsterdam met 3-2 verloren. Toch nam de ploeg uit Ambacht tot tweemaal toe brutaal de leiding in dit spannende duel. Al in de 8e minuut was het Sam van de Kreeke die de ploeg, na een-tweetje met Jesper van den Bosch, de bal  over  keeper Patrick Zonneveld heen lepelde en de 0-1 maakte. Lang kon ASWH niet genieten van deze voorsprong want in de 23e minuut maakte Gevero Markiet met 1-1 alweer gelijk. 

In de 59e minuut was het ASWH dat opnieuw op voorsprong kwam. Na een voorzet van Jesper van den Bosch kon Ellas Meijer de bal opnieuw voorbij de AFC doelman het net inschieten en werd het 1-2. Na een handsbal door Henrico Drost kregen de Amsterdammers een strafschop toegekend, die door Joël Tillema werd benut, en de stand in de 79e minuut weer gelijk trok.

Ondanks dat ASWH in de slotfase van de wedstrijd vaker overheerste viel de laatste goal aan de kant van de thuisploeg. Het was Yordi Teijsse die de eindstand, drie minuten voor tijd, nog op 3-2 bracht. ASWH staat daardoor na vijf wedstrijden nu vierde in de Derde divisie met negen punten.

Volgens ASWH trainer Rogier Veenstra heeft zijn ploeg, ondanks het verlies, laten zien dat ze niet voor niets bovenin het klassement staan en daar ook thuishoren.  “Deze ploeg heeft fantastisch gespeeld, ik had niet verwacht dat we zó goed konden spelen”, aldus de trainer na afloop.

Beluister hieronder het volledige interview. (Bron: ATOS Sport)