ASWH speelt doelpuntloos gelijk bij Sportlust ’46

WOERDEN – ASWH heeft gistermiddag een punt gepakt bij het hoog geklasseerde Sportlust ’46. De ploeg van trainer Sjoerd van der Waal speelde doelpuntloos gelijk in Woerden.

Een resultaat waar de Ambachters uiteindelijk vrede mee konden hebben. Enerzijds ontstond namelijk het gevoel dat winst ook mogelijk was geweest, gezien de kansen die een goed spelend ASWH met name na rust creëerde. In de slotfase drongen de gastheren echter flink aan en had het ook nog verkeerd kunnen aflopen. De Ambachters hielden echter stand en namen dus uiteindelijk een punt mee naar huis.

Als trainer Sjoerd van der Waal na de zege op Sparta Nijkerk van een week eerder al had willen vasthouden aan het principe ‘never change a winning team’, dan werd die mogelijkheid hem ontnomen door blessures bij twee basisspelers. Aanvoerder Jair Oosterlen en aanvaller Brandon Robinson waren niet in staat om te spelen.

Van der Waal loste het op door Edon Fetahi, die terugkeerde na een uitsluiting, achterin te koppelen aan Grad Damen. De vrijgekomen positie in de voorhoede werd ingenomen door de zeventienjarige Ray Versluis, die vorige week als invaller nog scoorde. De talentvolle spits mocht in Woerden dus zijn basisdebuut maken. Verder keerde Giovano van Ree terug in de wedstrijdselectie. Een mooi moment voor de verdediger, die in de openingswedstrijd van het seizoen een curieuze blessure opliep.