ASWH pakt ook zijn winst op Quick Boys

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op een kletsnatte sportmiddag heeft ASWH zijn derde thuiswedstrijd dit seizoen, tegen Quick Boys uit Katwijk, knap gewonnen met 2-0. De ploeg van trainer Rogier Veenstra pakte daardoor opnieuw 3 punten en staat nu weer op de tweede plek van de Tweede Divisie.

Vlak na de aftrap zorgde enkele, ondanks alle afspraken toch meegereisde, Quick Boys fans buiten de hekken voor overlast door blauwe rookbommen af te steken. Hierdoor ontstond dusdanig slecht zicht op het veld dat de wedstrijd enkele minuten door de scheidsrechter moest worden stilgelegd.

Na vervolgens een weinig spectaculaire eerste helft was het ASWH dat in de slotfase uiteindelijk  op voorsprong kwam via een strafschop. Deze werd toegekend omdat Ismail Yildrim binnen de zestien meter onreglementair was gevloerd. Daniël Wissel mocht de strafschop nemen en schoot ASWH op 1-0.  Na rust ging Quick Boys meer aanvallen maar wist de thuisploeg het eigen doel succesvol leeg te houden. De 2e wissel aan de kant van ASWH bleek achteraf een tactisch goede keus. Luuk Admiraal kwam voorin Ismail Yildrim aflossen en schoot kort daarop, in de 82e minuut, de 2-0 binnen voor de Ambachters. En zo kon op sportpark Schildman opnieuw een overwinning gevierd worden in dit toch al bijzondere seizoen voor ASWH.

Na afloop gaf trainer Rogier Veenstra zijn reactie op de wedstrijd. (Bron ATOS Sport)