ASWH pakt in extra tijd winst tegen Excelsior ’31

RIJSSEN – ASWH heeft zaterdagmiddag drie punten toegevoegd aan het totaal in de derde divisie. De ploeg van trainer Sjoerd van der Waal won in Rijssen van Excelsior ’31 (1-2), dat voorafgaand aan het duel exact evenveel punten had behaald. De winnende treffer van Lester Pires viel ver in de toegevoegde tijd en vormde een voor ASWH fijn sluitstuk van een bijzondere slotfase.

Na een doelpuntloos afgesloten eerste helft kwamen de Ambachters na een kleine zeventig minuten op voorsprong. Kort voor tijd maakten de gastheren gelijk. Nadat ASWH eerst nog een treffer afgekeurd zag worden, kon er later dus toch nog een feestje gevierd worden. Door de overwinning maakten de Ambachters een sprong op de ranglijst.

In vergelijking met de verloren thuiswedstrijd tegen koploper GVVV was de selectie van ASWH weer iets vollediger. Aanvoerder Jair Oosterlen keerde terug na ziekte, terwijl Jay Brand ook voldoende hersteld was van zijn blessure. Beide verdedigers kregen een basisplaats van Van der Waal. Brand begon op zijn vertrouwde positie van rechtsback, waardoor Edon Fetahi terugkeerde in het centrum en weer een koppel vormde met Oosterlen. Het centrale duo van een week eerder, Grad Damen en Wout Neelen, schoof door naar het middenveld. Ook Niek den Heeten schoof iets naar voren, terwijl Yassin Ouja eveneens weer voorin kon spelen. Daardoor vielen Mirac Akdeniz en Lester Pires buiten het basiselftal. Jomar Gomes keerde na een blessure ook terug in de wedstrijdselectie. Bij tegenstander Excelsior ’31 had Vincent Schmidt, de kleinzoon van ASWH-fotograaf Philip, een basisplaats.

Excelsior ’31 – ASWH 1-2 (0-0)
71. 0-1 Niek den Heeten 87. 1-1 Lucas van Beek 90 (+4). 1-2 Lester Pires