ASWH niet opgewassen tegen koploper GVVV

HENDRIK-IDO-AMBACHT – ASWH is er vanmiddag niet in geslaagd om koploper GVVV te stoppen. De Ambachters gingen op eigen veld fors onderuit tegen de lijstaanvoerder (0-4), die met name na rust afstand nam van de noodgedwongen op veel posities gewijzigde ploeg van trainer Sjoerd van der Waal.

In de eerste helft waren de gasten uit Veenendaal ook sterker, maar kreeg ASWH zelf ook enkele kansen. Kort voor rust nam GVVV de leiding, na de pauze bleken de witzwarten niet meer in staat om terug te komen in de wedstrijd. De Ambachters moesten toezien hoe de koploper uitliep naar een ruime zege. Een tegenvaller, maar ook zulke wedstrijden horen bij het proces rond het opbouwen van een geheel nieuw team.

In vergelijking met de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys viel ook aanvoerder Jair Oosterlen vanwege ziekte weg uit de selectie. Van der Waal moest dus improviseren en deed dat door Wout Neelen naar het hart van de defensie te halen. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Yassin Ouja, die tevens de aanvoerdersband droeg. Daardoor kwam er voorin een plaats vrij voor de midweeks goed ingevallen Brandon Robinson. De piepjonge reservebank bestond alleen uit spelers van twintig jaar of jonger, waarvan slechts Samuel van der Velden noemenswaardige ervaring in het eerste elftal heeft. Voor de Onder 23-spelers Sam van Veen en Ray Versluis was het zelfs hun debuut bij de selectie van ASWH 1.

ASWH – GVVV 0-4 (0-1)
44. 0-1 Genrich Sillé 56. 0-2 Byron Burgering 62. 0-3 Byron Burgering 74. 0-4 Joeri Potjes