Albatrosteams oefenen volop

ZWIJNDRECHT – Er werd afgelopen zaterdag door 11 Albatrosteams thuis geoefend en zeventien teams stapten in de auto voor een uitwedstrijd. Ondanks de kou bereidden de korfballers zich voor op de veldcompetitie die komende zaterdag, waarschijnlijk bij hogere temperaturen, van start gaat.

De D-teams van het Vlaardingse Twist waren wat te licht voor de D2 en D3 van Albatros en Conventus E1 kon het tegen Albatros E4 niet bolwerken hoewel de vorm van de thuisploeg zeker niet top was.

B1 en B3 schoten behoorlijk met scherp tegen Vriendenschaar. B3 wist maar liefst 16 keer doel te treffen. De 22-19 winst van B1 op de Hardinxveldse hoofdklasser mocht er zeker zijn en zo lijkt de zaalkampioen klaar voor de belangrijke voorjaarscompetitie waarin B1 promotie naar de Hoofdklasse veld hoopt af te dwingen. Onlangs werden de Zwijndrechtse talenten door sponsor Perspect Group B.V. in het nieuw gestoken.

In Hardinxveld waren Albatros C1 en D1 ook te sterk voor Vriendenschaar en de seniorenselectie oefende nuttig op de nieuwe velden van het voor ons onbekende Velocitas. In Leiderdorp verloor het 2e nipt, maar het 1e boekte een 19-22 overwinning.

Albatros 3 had weinig tegenstand van De Meervogels 3 en won met 24-12. Onder het toeziend oog van B1 maakte Caroline Punt haar rentree in het korfbalveld na een herstelperiode van 13 maanden. Ook Tom den Ottelander heeft de training alweer hervat na zijn achillespeesblessure van eind oktober vorig jaar.

De veldcompetitie gaat op zaterdag 20 april van start met 18 thuiswedstrijden op sportcomplex Develstein. De selectieteams B1, C1, C2 en D1 spelen thuis en ook de seniorenselectie start met een thuiswedstrijd waarbij de derby tussen Albatros en KCR om 16.00 uur gepland staat. Ook worden er vanaf 12 uur zes G-wedstrijden verspeeld op de velden van Albatros, kortom een drukte van belang.