Albatrosteams liggen op kampioenskoers

Foto Albatros. Beeld uit de wedstrijd Albatros C1 – Oranje Wit C1


ZWIJNDRECHT – De opluchting in Sliedrecht was groot na de 11-17 overwinning van het eerste team op Merwede/Multiplaat. Albatros herstelde zich op overtuigende wijze van de twee verloren wedstrijden tegen KCR en Kinderdijk. Met de weer fitte Anouk en de rentree van Nathalie stond er een gemotiveerd en scherp team in het veld dat in de eerste helft al het verschil maakte: 4-10.

Het talrijk opgekomen Albatrospubliek zag Lars een hoofdrol vertolken en kon in de herfstzon genieten van een nauwelijks spannend duel. Ook het 2e team won opnieuw en gaat na de 11-12 winst met vier overwinningen fier aan de leiding. Tevens vier punten voor de A-selectie dat A1 met 11-15 in Dordt van Sporting Delta zag winnen. A2 versloeg KCR A1 met 7-11. Minder voorspoedig verging het de B-jeugd. B1 had een hele slechte doelpuntloze periode in Dordrecht en liet tegen DeetosSnel een 8-12 voorsprong verloren gaan. En B2 kon het niet bolwerken bij PKC/Vertom B2: 12-8. De C-jeugd daarentegen was goed op dreef. C2, C3 en C4 wonnen hun thuiswedstrijd en C1 moest in de slotfase Oranje Wit C1 naast zich dulden: 7-7. Voor C3 betekende de 5-3 winst op Kinderdijk nog altijd een ongeslagen status.

Promotie
Een aantal teams is op kampioenskoers in deze korte najaarscompetitie en voor sommigen betekent dit straks meteen promotie. Dit geldt voor de al eerder genoemde teams senioren 2, A1, B1 en C3. Albatros 5 versloeg Good Luck 2 (17-8) en is nog altijd ongeslagen. Het 9e seniorenteam haalde uit en won met maar liefst 29-8 van Korbis 4. D1 maakte het spannend tegen HKC D1, maar won wel met 6-4. Hierdoor blijft de ploeg van Jair en Rene ongeslagen en is de Hoofdklasseplek na de zaal alweer verzekerd. D4 deelde de punten (5-5)
met Twist D1 en dat zou weleens beslissend voor het aanstaande kampioenschap kunnen zijn.

Bekerwedstrijd
Bij de E-teams waren er overwinningen voor E2 en E6. E2 haalde met 2-19 uit tegen Oranje Wit E3 en E6 krijgt de smaak helemaal te pakken: 5-1 tegen KCC/CK Kozijnen E5. F1 en F2 zijn beide nog ongeslagen en wonnen zaterdag met respectievelijk 5-11 van HKC F1 en met 5-8 van PKC/Vertom F4. Albatros won op zaterdag 30 september 19 wedstrijden en opvallend en lekker was de ruime 6-21
winst van het 3e bij KOAG 3. Komende week staat de bekerwedstrijd van A1 tegen IJsselvogels op het programma. B1 won afgelopen dinsdag al van KCR B1 en bekert dus een rondje verder.

Bron: ckv Albatros