Albatrosteams in balans

ZWIJNDRECHT-De korfballers van het Zwijndrechtse Albatros speelden afgelopen zaterdag slechts 11 wedstrijden in verband met de Voorjaarsvakantie. Er werd vijf keer gewonnen, vijf keer verloren en één keer gelijkgespeeld, dus de resultaten waren volledig in balans.

De winstpartijen kwamen op naam van senioren 7, E3, E5, F2 en F3. Zij scoorden respectievelijk 21, 14, 16, 25 en 16 maal en wonnen dus terecht hun wedstrijden. Met name de 25-11 winst van F2 op Olympia bood de toeschouwers veel kijkplezier. F3 blijft met de 16-9 winst op Vriendenschaar op kampioenskoers en tikte de 99 doelpunten in het zaalseizoen aan.

Teleurstellend waren de nederlagen van A3 en E4. A3 en Conventus A2 speelden een doelpuntarme wedstrijd met een 2-4 ruststand. Met nog vijf minuten te gaan nam de thuisploeg van Michel Carton een 6-5 voorsprong die helaas niet over de streep getrokken worden: 6-8. Door de nederlaag heeft Albatros de titel niet meer in eigen hand maar aangezien de top drie elkaar in maart nog treft is alles nog mogelijk.

E4 verloor nipt met 4-5 van concurrent HKC E4, maar heeft het kampioenschap nog gewoon in zicht. Albatros 9 deelde de punten met Vriendenschaar 5: 12-12.

Doordeweeks troffen Maassluis B1 en Albatros B1 elkaar in de B-hoofdklasse C. Albatros behield haar ongeslagen status in dit kalenderjaar en won met 16-28. De derde plaats lijkt Albatros niet meer te kunnen ontgaan.

 

Fotobijschrift: F2 scoorde afgelopen zaterdag 25 keer!