ZWIJNDRECHT – Twee Albatrosteams zijn op zaterdag 25 mei 2019 onbereikbaar geworden voor de concurrentie en zullen binnenkort het bijbehorende kampioensfeestje gaan vieren. De korfballertjes van E6 wonnen met 7-12 bij HKC E5 en zijn nu niet meer te overtreffen door hun poulegenoten, maar het feestje wordt pas op zaterdag 15 juni thuis gevierd.

A1, dat al vanaf september 2018 ongeslagen is op het veld, reisde naar Ridderkerk voor de lastige uitwedstrijd tegen KCR A1. Met een Matthijs Nelisse die niet kon missen werd het verschil al in de eerste helft gemaakt. Het team van Alex en Jasper raakte deze flow niet kwijt en won gemakkelijk met 13-21. Zaterdag wordt na de thuiswedstrijd tegen Vitesse het heel erg dik verdiende feestje gevierd. Ook goeie zaken deden senioren 3 en de 3 B-teams die door de winst hun titelkansen vergrootten.

Het 3e rolde rode lantaarndrager Merwede 3 na een verassende 2-2 tussenstand toch met 4-20 op en zag tien verschillende spelers scoren. Het team van Roeland kan zaterdag de titel in de reserve 2e klasse P binnenhalen in de uitwedstrijd bij Tjoba.

Ook B1 liet geen twijfel over haar intenties bestaan en zette TOP B1 voor de tweede keer binnen een week op haar nummer: 9-18. Op donderdag 6 juni kan in Tilburg de derde titel van dit seizoen genoteerd worden. B2 versloeg PKC/SWKGroep B5 met 14-9 en mag zaterdag proberen de koploper te vloeren. B3 versloeg DeetosSnel B3 met 7-11 en kan aanstaande zaterdag de titel binnenhalen.

Ook C2, nu actief in de gewennings 2e klasse, ligt op titelkoers na de 8-1 winst op DeetosSnel C2. E2 haalde een heel nuttig puntje bij HKC E1 (14-14) en houdt de leiding in haar klasse. E5 versloeg DVS ’69 E2 met 2-8 en zal waarschijnlijk op 15 juni met PKC uitvechten wie er kampioen wordt. E8 versloeg Korbatjo E6 met 7-3 en blijft ongeslagen aan de leiding.

De overige winstpartijen van afgelopen zaterdag kwamen op naam van senioren 2 en 8, C1, C3, D2 en E7. Het water staat het 2e team aan de lippen na de slechte eerste veldhelft, maar in het vervolg na de zaal werden er al wat punten gepakt. Albatros begon dan ook gemotiveerd aan de wedstrijd tegen de runner-up RWA 2 maar liep snel tegen een achterstand op omdat de afspraken niet werden nagekomen. Coach Vincent corrigeerde de ploeg en zag zijn spelers zowel aanvallend als verdedigend scherper worden. In de tweede helft werd een kleine voorsprong genomen en toen steeds meer schutters aan de kant van de thuisploeg opstonden was het pleit beslecht: 20-17. Door deze winst verlaat Albatros de 7e plaats en blijft lijfsbehoud in beeld.

Het 8e versloeg SKV 2 met 8-11 en C1 rolde in Krimpen a.d. IJssel KOAG C1 met 9-22 op. C3 won weer eens (5-3 tegen Vitesse C2) en dat was lang geleden. D2 speelde een prima partij bij Keep Fit D1 en won met maar liefst 5-13 en E7 won de spannende strijd tegen Vriendenschaar E5 met 9-7.

Gelijke spelen waren er voor het 7e dat DSO in de slotseconde nog langszij zag komen (16-16) en D3 dat met Merwede D3 de punten deelde (3-3).

E1 speelde een prima eerste helft tegen Kinderdijk E1 maar redde het niet (3-6) en ook waren er geen punten voor het G-team dat haar twee wedstrijden in Rotterdam verloor. Nederlagen ook voor D1 en F1 en voor senioren 1 dat de positieve Albatrosdag niet in euforie kon afsluiten. Het Poortugaalse RWA was beter en won met 16-19.