Albatrosselectie weer actief

ZWIJNDRECHT- De selectie van Albatros oefende op zaterdag 15 augustus op een heel warm Bodegravens kunstgrasveld tegen Vriendenschaar. De ontvangende club had het veld coronaproof gemaakt maar had alleen geen invloed op de brandende zon waardoor het voor de sporters een behoorlijke uitdaging werd om het tempo hoog te houden. Nieuw is de regel dat er twee coaches langs de lijn actief mogen zijn en dat de strafworpen door de speler zelf genomen moeten worden.

Albatros 2 maakte in de eerste helft korte metten met het lager spelende Vriendenschaar 2 en nam een 0-10 voorsprong. Alle spelers kwamen tot scoren en bij 7-28 floot de scheidsrechter voor de laatste keer.
Rutger en Thomas lieten vervolgens het eerste team in wisselende samenstellingen optreden op zoek naar de juiste balans. Het vizier stond nog niet bij iedereen op scherp, maar de Zwijndrechtse eersteklasser won uiteindelijk met 11-20 van de Bodegravense tweedeklasser.

De selectie oefent dinsdag tegen en bij KOAG, vrijdag vertrekt de groep naar Uddel voor het trainingsweekend waarbij wedstrijden tegen Antilopen in Leusden op het programma staan.

De Albatrosjeugd hervat deze week ook de trainingen en het zal dus weer een drukte van belang op het Albatrosveld worden.