Albatros wisselt van veld naar zaal

Foto Hulsman Fotografie. De Albatrosselectie is gastheer van het Heeren van Eijck-toernooi.


ZWIJNDRECHT – De korfballers van Nederland en dus ook die van Albatros ruilen deze week het kunstgrasveld in voor de overdekte zaal. In totaal speelden de 37 Albatrosteams 220 veldwedstrijden en daarvan werden er 117 gewonnen.

Op zaterdag 21 oktober speelde senioren 11 onder prima omstandigheden de allerlaatste veldwedstrijd en won met 15-4 van het Bredase Terda 3. Met 12 kampioenen was het een topseizoen voor de Zwijndrechtse club waarbij de titel van senioren 2, senioren 5, A1, B1 en D1 de meest opmerkelijke waren met promotie voor de beide seniorenteams en A1.

Opening zaalseizoen
Op zaterdag 28 oktober wordt het zaalseizoen officieel geopend met het jaarlijkse oefentoernooi in de Develsteinhal, dit jaar getiteld Heeren van Eijck-toernooi. Zaterdag ontvangt de Albatrosselectie titelverdediger Wit Blauw/Green Organics uit Kampen, ONDO uit ’s Gravenzande en Velocitas uit Leiderdorp. Na het beëindigen van het vorige hoofdsponsorschap was het toernooi ook toe aan een nieuwe sponsor en dat is het Zwijndrechtse bedrijf Heeren van Eijck geworden, ontwerp en bouw van exclusieve buitenverblijven. 

Prijzen voor teams
Het toernooi wordt zoals gebruikelijk omlijst door wedstrijden van de tweede teams en de organisatie staat weer garant voor een volledig verzorgde dag voor spelers, staf en officials. Voor de eerste teams zijn er weer geldprijzen te winnen, uiteenlopend van € 250,– voor de winnaar tot € 75,- Ook andere teams oefenen komende zaterdag in de zaal ter voorbereiding op het zaalseizoen dat op zaterdag 11 november van start gaat.

Bron: ckv Albatros