Albatros start met 19 overwinningen

Albatros in acte tegen Fortuna uit Delft

ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros is het jaar 2024 begonnen met een positieve score, want in 34 wedstrijden werd er maar liefst 19 keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld. Het was het weekend van de spannende wedstrijden, want bij tien wedstrijden was het verschil in doelpunten twee of minder.

Helaas werd het niet spannend bij de ‘wedstrijd van de dag’ tussen de hoofdklassers Albatros A1 en Fortuna, want de Delftse ploeg bleek een maatje te groot. In het eerste kwart bleef de thuisploeg er nog een beetje aanhangen en waren Femke en Anouk trefzeker, maar de verdedigende druk werd steeds verder opgevoerd. Albatros kon niet tot soepel aanvalsspel komen en keek bij rust tegen een 6-13 achterstand aan. In de tweede helft ging de met supporters afgeladen hal nog eens achter de thuisploeg staan, maar het gat kon nauwelijks verkleind worden. Terwijl de spanning wat uit de ploeg verdween kon er in de tweede helft wel wat meer genoten worden en zo eindigde de strijd bij 16-22. Over twee weken ontvangt Albatros het Papendrechtse PKC/Vertom en wordt duidelijk welke positie in de hoofdklasse B voor het team van Pieter en Timon is weggelegd.

Seniorenselectie
Goeie overwinningen voor de seniorenselectie die de lastige hordes bij Juliana en PKC/Vertom 4 moeiteloos nam. Het vlaggenschip moest al om 12.45 uur aantreden in een kille sporthal in Zevenbergen en moest dus zelf voor sfeer en beleving zorgen. Na tien lastige minuten nam Albatros het voortouw en bouwde de 5-5 tussenstand dankzij de trefzekere Anouk (totaal 8x) en Damian (totaal 9x) uit naar 6-9. Toen Damian in de eerste aanval van de tweede helft voor 6-10 zorgde was het Brabantse verzet gebroken en kon Albatros voor haar eerste ruime zaaloverwinning gaan: 16-24. Het 2e legde in Papendrecht PKC/Vertom 4 over de knie. De eerste twee schoten van de in totaal achtmaal scorende Jiri Verwater waren raak en dat was de voorbode voor een relatief makkelijke wedstrijd. Het 2e won met 9-21 en blijft de ongeslagen koploper in de reserve 1e klasse G.

Overige wedstrijden
Ook de eerste teams bij de CDEF-jeugd wonnen hun wedstrijd. C1 versloeg Vriendenschaar met 11-14 en D1 won met 7-22 bij dezelfde Hardinxveldse tegenstander. E1 was met 13-4 te sterk voor Oranje Wit en F1 won nipt met 7-8 bij medekoploper Nieuwerkerk F1 en nam een voorschot op de titel. Het werd een spannende strijd in Nieuwerkerk, maar de Albatrossertjes lieten zich niet gek maken en scoorden in de laatste minuut de winnende treffer. Opmerkelijk waren de goede uitslagen bij de senioren- en C-teams. Zowel senioren 7 (12-20), 8 (25-
13) als 10 (20-14) scoorden 20 treffers of meer en de 1-0 van Eva, na zes seconden, bij Albatros 10 was de snelste van de dag. Naast C1 was er ook winst voor C2, C3 en een gelijkspel voor C4. Voor C2 betekende de 5-1 winst op KCC/CK Kozijnen C1 de eerste overwinning in de zaal. De overige winstpartijen kwamen op naam van S6, S11, A2, E2, E3, E5, E7 en F2. A2 won ruim met 12-22 bij ONDO A1 in Middelburg en E2 blijft dankzij de 3-10 bij Oranje Zwart koploper. E3 speelde in de koude “iglo-hal” bij Twist E1, maar behaalde een warme 6-7 overwinning. F2 maakte het spannend en won met 6-5 van PKC. Gelijke spelen waren er verder voor B3, D2 en D4.

Bron Albatros