ZWIJNDRECHT – De korfballers van de ckv Albatros sluiten het veldseizoen af met maar liefst 12 kampioenen. Op zaterdag 15 juni werden er meerdere teams gehuldigd en was er zelfs een verrassende kampioen.

Senioren 3 speelde een galawedstrijd tegen Animo 2 en won met 18-12. Daarna was het tijd voor champagne en taart als beloning voor de promotie naar de reserve 1e klasse. Hulde aan de spelers, de reserves en de coach voor het bereiken van dit ongekend hoge niveau voor het derde seniorenteam.

Senioren 8 verraste zichzelf niet, maar de kampioenenorganisatie wèl, met de winst op Korbatjo. Door de 19-13 overwinning kan slechts één van de poulegenoten nog op hetzelfde aantal punten als onze achtlingen eindigen. Voorzitter Max toverde een taart tevoorschijn en huldigde de kampioenen.

A1 zette haar titel kracht bij door Juliana A1 met 11-27 te declasseren. De reis naar Oud Gastel bleek een grotere opgave dan de wedstrijd.

Kampioen B1 verliet afgelopen zaterdag in mineur het veld. De zogenaamde uitzwaaiwedstrijd richting het NK voor 1e klasseteams op zaterdag 22 juni in Tilburg ging jammerlijk verloren. Het B1 van Kees en Caroline speelde een hele matige wedstrijd tegen Korbis en zag de minimale voorsprong in de slotfase verloren gaan. Ook de gelijkmakende strafworp werd gemist en dus sippe gezichten bij de jongens en meiden. Een slechte generale is hopelijk een garantie voor een goed resultaat komende zaterdag.

B3 moest in Gorinchem nog even aan de bak om de alleenheerschappij op te eisen in de B-050-poule. GKV werd met 13-14 geklopt en daardoor is het team ongeslagen bovenaan geëindigd.

Albatros C2 had in de voorjaarscompetitie liever in de kampioenspoule van de 2e klasse gespeeld, maar liet in de gewenningspoule zien waartoe men in staat is. Vriendenschaar C1 uit Bodegraven werd met 9-5 verslagen en zo werd de ploeg van Stan en Youri ongeslagen kampioen. De namen van de sterspelers zijn  Belle, Cas, Coen, Daan, Danique, Esmee, Judith, Lars, Maura, Marie-Angie en Ruben.

E2 haalde uit tegen GKV en won met 19-8. E2 scoorde maar liefst 90 treffers in zes wedstrijden en er was dus een terecht feestje voor Koen, Lotte, Lynn, Maurits, Stefan en hun coaches Rens en Timon.

Albatros E4 maakte er een spannende wedstrijd van en stond in Dordrecht bij Oranje Wit lange tijd op achterstand. Toch werd er een 7-8 overwinning uit het vuur gesleept en dus was daar toch de titel voor Ben, Joshua, Quinten, Serra, Tessa en de coaches Jens en Wouter.

De strijd om de titel in de klasse E-128 ging tussen Albatros E5 en PKC E8 en dat leverde spanning op voor de ouders en de coaches, maar de onwetende kinderen hadden er geen last van. PKC werd gedecideerd met 11-4 opzij gezet en toen was er reden voor blije gezichten bij Fiene, Jalisa, Julian, Justin, Loïs en de coaches Jair en Rianne.

E6 was enige weken geleden al kampioen, maar wilde graag al haar wedstrijden winnen. Dat lukte voor de ploeg van Isis, Naomi en Raymond, want Chamila, Katelynn, Lesley, Sarisa, Sophie en Sven wonnen hun laatste wedstrijd met maar liefst 15-8.

E8 won zelf met 0-9 van Kinderdijk en zag concurrent SKV een punt verliezen. Een heerlijk gevoel dus voor Davina, Evy, Faye, Olivia, Retal, Sophie en hun topcoaches Fleur en Marit. De taart en de bloemen zijn dik verdiend.

Het lukte E7 helaas niet om in Almkerk ACKC te verslaan en kampioen te worden. E7 had helaas een slecht getimede schotloze dag (3-1 verlies), maar met vijf kampioenen in de E-categorie mag Albatros wel heel trots zijn.

Positieve uitslagen in het afgelopen weekend waren verder de zeges van senioren 4, A2, D1, D3, D4, E3 en F5. Het 4e speelde een spannende strijd tegen ADO 2 en had de punten hard nodig. Er werd hard geknokt en dankzij de overwinning werd het reserve 3e klasseschap veilig gesteld.

A2 versloeg WION A1 met 14-13 en D1 versloeg ONDO in een doelpuntrijk duel met 15-12. Een mooie 12-6 winst was er voor D3 tegen Triade D1 en D4 speelde super tegen Eureka D1 en won verdiend met 7-1. E3 en DeetosSnel maakten er een leuke wedstrijd van die met 15-11 door de thuisploeg gewonnen werd. F5 tenslotte versloeg PKC F7 met 3-10.