ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft Ambachter Ed van der Steen bereid gevonden de seniorenselectie van de club het komende seizoen onder zijn hoede te nemen. De 40-jarige trainer-coach is al sinds augustus 2021 actief bij Albatros als technisch adviseur bij de jeugdteams, maar heeft door de coronaperikelen nog weinig van zijn plannen kunnen realiseren. Zo was er in oktober al wel een clinic voor de B-jeugd, maar daar kon nog geen vervolg aan worden gegeven.

Met het stoppen van Rutger Sijstermans kwam Ed in beeld voor het hoofdtrainerschap, aangezien hij zijn sporen op het trainersvlak op hoog niveau al ruimschoots heeft verdiend. Inmiddels kent de in Rotterdam werkzame gymdocent de vereniging, het aanwezige potentieel en de cultuur bij Albatros ook beter. Na de gebruikelijke gesprekken met de technische mensen van onze club en een vertegenwoordiging van de selectie stond niets een verbintenis met Albatros meer in de weg. Ed: “Er is sprake van wederzijdse waardering naar elkaar en er is een goede basis vanuit de jeugd die op alle fronten op het hoogste niveau acteert. Albatros heeft een uitdagende toekomstige visie waaraan ik graag mijn steentje wil bijdragen en ik hoop dat ik mijn ervaring kan overbrengen op de leergierige groep die er nu staat.”

Ed heeft op 19 januari het contract ondertekend dat hem aan Albatros verbindt. Penningmeester Linda overhandigde hem in aanwezigheid van medebestuursleden Timon en Roeland een bosje bloemen. De technische staf van Albatros is trots en blij de opvolger van Rutger Sijstermans al snel benoemd te hebben en kijkt uit naar de samenwerking. Ook de contracten met Thomas van den Bosch en Remco den Otter lopen na dit seizoen nog door. Beide mannen zijn sinds de zomer van 2020 bij Albatros actief, maar hebben hun ei ook nog niet echt kwijt gekund. Thomas zag zijn eerste seizoen met het tweede team van Albatros zowel op het veld als in de zaal onderbroken worden en heeft tot nu toe slechts 15 officiële competitiewedstrijden gecoacht, waarvan 9 in het lopende seizoen 2021-2022. Thomas tekent dan ook graag nog een seizoen bij om te kijken wat er met de mix van jong en ervaren spelers en het schotvaardige tweede team te bereiken is.

Remco den Otter was in de zomer van 2020 al op het veld te vinden om de A-selectie beter en sterker te maken, maar kon ook nog weinig resultaten in competitieverband boeken. Wel nam A1 in juni 2021 deel aan de minicompetitie voor de jeugd en werd er vanaf november waar mogelijk, binnen en buiten, doorgetraind. Samen met Jasper, Michiel en Sander wordt de A-selectie op deze manier scherp en fit gehouden en hopelijk voor hen zal in ieder geval de veldcompetitie vervolgd kunnen worden. Immers, A1 is daar koploper is in de Overgangsklasse D en A2 staat bovenaan in de tweede klasse.