ZWIJNDRECHT – Albatros beleefde voor het eerst sinds maanden weer eens een drukke korfbaldag met het jaarlijkse paalschiettoernooi dat ondanks de beperkende corona-maatregelen doorgang kon vinden. Om klokslag 10 uur startte ronde 1 van het ochtendprogramma voor de allerjongsten van de Zwijndrechtse korfbalclub en ruim 12 uur later werd de finale bij de senioren afgesloten met het 8387e doelpunt.

Ruim 200 Albatrossers schreven zich in het voor het evenement dat op het kunstgras van de Zwijndrechtse vereniging plaatsvond. In de ochtend kwamen de welpen en DEF-jeugd aan bod, maar helaas moest hun programma al snel onderbroken worden vanwege een fikse regenbui. Toen alles weer opgedroogd was namen de ouders weer op 1,5 meter afstand plaats op het gezellig ingerichte terras om hun kinderen aan te moedigen. 

De middag was bestemd voor de B- en C-jeugd die heel zelfstandig hun toernooi afwerkte. Het fanatisme straalde er van af, maar aan de andere kant gunnen de spelers elkaar heel veel en zo werd het een gezellig en soepel verlopen toernooi.

De finales van de jeugd en de winnaars:

B-jeugd: Anouk en Marèl verslaan Esmee en Femke met 25-21.
C-jeugd: Jesse en Merijn kloppen Linde en Tara nipt met 23-22.
D-jeugd: Esmée en Noa winnen met 24-20 van Julia en Mila.
E-jeugd: Luuk en Sven verslaan Lieke en Mila met 23-19.
F-jeugd: Maud en Vivienne verslaan Emma en Dorena met 19-13.

Voor alle elf deelnemende welpen was er een prachtige medaille, want zij scoorden in hun eigen toernooi samen maar liefst 240 doelpunten!

In de avond kwamen 50 seniorenkoppels in 10 poules aan bod. Na de poulefase werd via een knock-out systeem het kaf van het koren gescheiden. De finale werd zoals ieder jaar bloedstollend spannend, maar in de laatste minuut wisten de routiniers Eddo en Timon afstand te nemen van de selectiespelers Caroline en Mattijs: 23-20. Zij mochten de laatste bekers van de dag in ontvangst nemen. De organisatie kon terugkijken op een zeer geslaagd evenement. 

Deze week wordt er voor het laatst getraind en op woensdag 22 juli doet de KNKV Zomertour het Albatrosveld aan. Er worden dan clinics voor C- en D-spelers gegeven door twee internationals.  De voorbereidingen op het veldseizoen 2020-2021 zijn inmiddels in volle gang.