Albatros gaat bijna vakantie vieren

ZWIJNDRECHT – Afgelopen zaterdag werd de laatste korfbalwedstrijd gespeeld van de junicompetitie voor de jeugd. Albatros E5 speelde in Papendrecht de verplaatste wedstrijd tegen PKC E6 en moest nipt met 7-6 capituleren. Het was de laatste van 69 wedstrijden waarin de jeugdige korfballers zich konden meten met de concurrentie en zich alvast voorbereidden op het komende veldseizoen.

A.s. donderdagavond oefent de selectie van het Zwijndrechtse Albatros nog tegen Vitesse en op zaterdag 10 juli wordt het traditionele paalschiettoernooi gehouden. Overdag komen de jeugdleden in actie en ’s avonds de 18-plussers en rond de klok van 23.00 uur zal het winnende seniorenkoppel bekend zijn.

De trainingen doven nu zo langzamerhand uit en dan gaan de korfballers een paar weken vakantie vieren. Op donderdag 12 augustus start de selectie als eerste alweer op en op zaterdag 11 september is de start van de veldcompetitie 2021-2022.
Vorige week werd de poule-indeling voor de wedstrijdkorfballers bekend en dat leverde geen verrassingen op. Albatros’ eerste team gaat het in de 1e klasse F opnemen tegen de regiogenoten Vitesse, Merwede en Kinderdijk en treft verder RWA, KOAG, Juliana en Fortis.
In totaal zal Albatros met 12 wedstrijdkorfbalteams aan de competitie gaan deelnemen en daarnaast sluiten nog 22 breedtekorfbalteams aan.