Albatros D1 strandt in halve finale

Fotobijschrift: beeld uit de wedstrijd van Albatros D1

ZWIJNDRECHT – Het is Albatros D1 niet gelukt de finale om het Nederlands Kampioenschap D-jeugd te bereiken. De halve finalewedstrijd tegen Nieuwerkerk werd met 12-9 verloren en dus kwam er een eind aan een prachtig zaalseizoen voor de ploeg van Jair van Geldere en Rene Noël.

In Leusden waren zo’n 150 supporters getuige van een spannende wedstrijd waarbij met name in de eerste helft de zenuwen hoogtij vierden. Beide ploegen schoten te weinig en zorgden met hun verdedigende druk voor veel plaatsfouten en slordig spel bij de opponent.
Bij rust leidden de Nieuwerkerkers met 4-2. In de tweede helft kwamen beide ploegen los en werd er meer gescoord. Nieuwerkerk bleef op voorsprong, Albatros klampte telkens aan, maar wist het verschil niet naar één doelpunt te krijgen. Uiteindelijk bleek de Nieuwerkerkse tegenstander net iets te sterk, maar toch kon de Zwijndrechtse ploeg terugkijken op een geweldige dag.

Hartverwarmend
D1 werd bij vertrek vanaf de kantine met lichtfakkels uitgezwaaid en ook tijdens de wedstrijd lieten de supporters zich niet onbetuigd. Er werd bijna onafgebroken gezongen, getrommeld en aangemoedigd en ook na afloop van de verloren wedstrijd staken de aanwezige Albatrossers hun kanjers een hart onder de riem. Ook de terugkomst bij Albatros was hartverwarmend en liet zien hoe trots Albatros op haar talenten is. Voor een aantal teams stond er op deze maartse zaterdag een oefenwedstrijd op het veld gepland. B2 bleek in de druilerige regen veel te sterk voor KOAG B1. Toen het weer opknapte stapte de A-selectie het veld op en speelde twee nuttige oefenwedstrijden tegen Avanti. A.s. zaterdag barst de veldcompetitie los waaraan Albatros met 40 teams zal gaan deelnemen.

Bron: Albatros