Albatros B1 wint de bekercompetitie

ZWIJNDRECHT – Op woensdagavond 1 juni stond in Dordrecht de bekerfinale B-jeugd Zuid-West gepland tussen de Hoofdklasseteams van DeetosSnel B1 en Albatros B1. Het hoofdveld van Movado lag er keurig bij en de organiserende vereniging had alles prima geregeld. De tientallen supporters van beide finalisten waren klaar voor een luidruchtige ondersteuning.

Om 19.15 uur ging de wedstrijd van start onder leiding van scheidsrechter Jorrit de Grutter. Beide ploegen, met de  poulewedstrijd van afgelopen zaterdag nog vers in het geheugen, startten voorzichtig en aftastend. Na een vijftal minuten was het Albatrosser Thijs Lommers die als eerste wist te scoren en ook de tweede treffer kwam van zijn hand. Via 3-3 ging het tweede aanvalsvak van Jasmijn, Jesse, Peter en Tara ook scoren en dat was een voorbode voor een grotere Zwijndrechtse voorsprong. Het eerste aanvalsvak had namelijk gangmaker Thijs in de gelederen en die werd door Linde, Merijn en Sofie uitstekend in stelling gebracht. Uiteindelijk kwam hij in de eerste helft al tot vijf doelpunten en zeven treffers in totaal.

DeetosSnel, dat zich beriep op achterverdedigen, moest lijdzaam toezien hoe Albatros haar lange aanvallen doeltreffend afrondde, terwijl zij zelf aanvallend nauwelijks tot schot kwamen. Via 5-10 bij rust en 6-13 na een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en konden de zegeliederen ingezet worden. Het eindsignaal bij 10-18 was het sein voor luid gejuich en applaus van de grote schare Albatrospubliek. De beker voor de B-jeugd is dit jaar dus een prooi voor Albatros B1.

Aanvoerder Merijn ontving de beker uit handen van een dame van het KNKV en er waren bloemen van de TC van Albatros. Vervolgens kon het publiek bedankt worden en was het tijd voor een  verdiend feestje voor de talentvolle B1 van Albatros.

Foto: Petra Barendregt