Verdachten uit Ambacht en Rotterdam aangehouden bij oprollen groot drugslab

OUD-GASTEL –  De politie heeft in het Brabantse Oud-Gastel maandag een zeer groot drugslab opgerold dat nog in werking was. Wat voor soort drugs er gemaakt werd en hoeveel is nog niet bekend. Een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 27-jarige man uit Rotterdam zijn ter plaatse als verdachten aangehouden.

Meerdere agenten reden maandagmorgen na een tip rond 10.00 uur naar de betreffende locatie. Bij het pand roken zij een chemische lucht die typerend is voor de aanwezigheid van een drugslab. Eén van de verdachten kwam via de deur naar buiten en werd direct gearresteerd. Een andere man bleek nog binnen te zijn. Toen de politie een politiehond dreigde in te zetten, kwam ook deze verdachte tevoorschijn. Beide mannen zijn inmiddels ingesloten en worden door de recherche verhoord.

Veel gevaarlijke stoffen
Specialisten van de politie omschrijven het aangetroffen drugslab als erg groot. Volgens de coördinator synthetische drugs van de politie konden er honderden liters synthetische drugs per keer konden worden geproduceerd. Omdat er veel gevaarlijke chemische stoffen liggen, zijn medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in actie gekomen om alles veilig leeg te ruimen. Vanwege de grootte, zal dit enige dagen kunnen duren. De politie zal hierbij voortdurend aanwezig zijn. Onderzoek moet uitwijzen welke synthetische drugs er geproduceerd werden. Ook worden nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten.

Bron: Politie