Aanhoudingen bij grote alcoholcontrole

Foto politie / Alcohol tester

ZWIJNDRECHT – Afgelopen vrijdag 21 april heeft de politie in Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht een grote alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn daarbij zeven bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Drie van hen hadden te veel alcohol gedronken. De vier andere personen reden onder invloed van drugs.

Naast dat bestuurders onder invloed waren bleek dat twee van de aangehouden personen reden met een ingevorderd of ongeldig verklaard rijbewijs. Ook hiervoor worden zij vervolgd. Een man die wel netjes slaagde voor de alcoholtest, bleek überhaupt nooit zijn rijbewijs te hebben gehaald. In de afgelopen maanden had deze man al meerdere bekeuringen hiervoor gekregen en daarom is nu zijn auto inbeslaggenomen. Tot slot bleek een andere bestuurder nog boetes open te hebben staan. Hij heeft 1200 euro betaald en mocht daarop zijn weg vervolgen.

Rijden onder invloed van drugs 
Autorijden na drugsgebruik is een slecht idee en vrijwel altijd strafbaar. Verschillende drugs hebben verschillende effecten maar de kans op een ongeluk wordt er altijd groter van.  Wie met drugs op achter het stuur boven een wettelijke limiet zit kan verschillende straffen krijgen. Een boete kan zelfs oplopen tot maximaal 21.750,-. Maar  men kan ook zijn rijbewijs kwijtraken en in zware gevallen tot een jaar gevangenisstraf krijgen. Daarnaast moet men zich vaak laten onderzoeken door een arts en betaald men zelf de kosten.

Bron: Politie Drechtsteden Buiten