15.5 C
Zwijndrecht
zaterdag 25 mei 2024

Over Ons

ATOS RTV

ATOS (Algemene Televisie en Radio Omroepstichting Swindregt “ATOS”) is de publieke lokale omroep voor de gemeente Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik Ido Ambacht. Dagelijks verzorgen wij uitzendingen vanuit onze studio in Zwijndrecht. Wij maken onder andere programma’s met lokale en regionale informatie, cultuur, educatieve en meditatieve programma’s.

ATOS is al vele jaren houder van de officiële licentie om radio- en TV- uitzendingen te mogen verzorgen binnen het zendgebied van de gemeenten Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Zij verzorgt uitzendingen voor de gemeentes op de radiofrequentie 106.1 FM (ether)

Daarvoor heeft ATOS een diversiteit aan redacties en technici die, ieder op hun eigen specifieke terrein, de dagelijkse uitzendingen verzorgen. Dat zijn nieuwsinfo en actueel, cultuur, sportwedstrijden en kerkdiensten, maar ook gemeentelijke informatie, politieberichten en natuurlijk muziekprogramma’s.

Deze uitzendingen worden gerealiseerd door een groep van zeer gemotiveerde medewerkers die zich op vrijwilligersbasis inzetten, want ATOS is een non-profit organisatie die financieel wordt gesteund door de bijdragen van de gemeentes. Onder de groep medewerkers vindt u redacteuren, radiomakers, technici, administratieve medewerkers en mensen die worden ingezet in het randgebeuren van de ATOS. Om het vele werk dat met radio maken samenhangt zoekt ATOS enthousiaste mensen, die betrokken willen zijn bij de uitvoeringen van de Radio en Televisie uitzendingen, en het versterken van het imago van de zender.