Zwijndrechtvoorelkaar bedankt alle vrijwilligers met decemberkalender vol cadeautjes

ZWIJNDRECHT – Om alle vrijwilligers in gemeente Zwijndrecht te bedanken deelt vrijwilligersplatform Zwijndrechtvoorelkaar op 7 december, de nationale dag van de vrijwilliger, uit. Alle vrijwilligers ontvangen een decemberkalender, gevuld met meer dan 20 verschillende cadeautjes.

Op Zwijndrechtvoorelkaar kunnen inwoners makkelijk iets goeds doen. Voor een ander, de buurt, de gemeente, cultuur of natuur. Het werkt precies zoals die welbekende marktplaats maar dan zonder geld: vraag en aanbod op gebied van vrijwilligerswerk worden verzameld en gematcht.

 De veiligheid wordt bewaakt door een combinatie van een slimme screeningsalgoritme en het team van Zwijndrechtvoorelkaar Er doen al bijna 1100 inwoners mee en er zijn bijna 4000 matches gemaakt. “Zwijndrechtvoorelkaar laat zien hoe bereidwillig gemeente Zwijndrecht is om voor elkaar klaar te staan. Zelfs of juíst nu. “Er is voor om en nabij 113.190 uur aan vrijwillige inzet gerealiseerd via dit platform”, zegt Melanie Barbier

Hulp hard nodig

De combinatie van een florerende economie en strengere coronamaatregelen zorgen ervoor dat er meer vrijwilligers nodig zijn. “Er staan nog velen oproepjes op het platform open. Dat aantal groeit gewoon door, terwijl de instroom van nieuwe vrijwilligers de laatste maanden afneemt. De coronamaatregels hakken er bij kwetsbare Zwijndrechtenaren hard in, maar studie en werk gaan ‘gewoon’ door. Mensen denken geen tijd te hebben voor vrijwilligerswerk of weten niet hoe of waar ze kunnen bijdragen. Het platform helpt omdat het goed doen makkelijker maakt. En dat kan al in een uurtje! ”

Vrijwilligers bedanken

Om alle vrijwilligers in gemeente Zwijndrecht te bedanken, is vanaf 7 december voor ieder een digitale decemberkalender met meer dan 20 cadeautjes. “De kalender is er voor iedereen, maatschappelijke organisaties kunnen deze gratis bij ons aanvragen voor hun vrijwilligers. Naast bedanken, hopen we hiermee iedereen te inspireren om volgend jaar ook weer voor elkaar klaar te staan”, aldus Melanie Barbier