‘Zwijndrechtse Heugel’ voor John van Belle

ZWIJNDRECHT – John van Belle is gisteren met ‘De Zwijndrechtse Heugel’ onderscheiden. Namens het gemeentebestuur reikte wethouder Tycho Jansen de gemeentelijke onderscheiding aan hem uit. De verraste ondernemer en eigenaar van het Zwijndrechtse-Dordtse op- en overslagbedrijf Agro Delta Groep kreeg de gemeentelijke erespeld voor zijn jarenlange, verdienstelijke inzet voor de samenwerking tussen ondernemers onderling en de samenwerking tussen de ondernemers en de gemeente.

Hij was een belangrijke pionier voor onderlinge samenwerking op het bedrijventerrein Groote Lindt en stond aan de wieg van de Bedrijven Investeringszone (BIZ) op dit bedrijventerrein. Sinds 2011 is hij voorzitter van de BIZ, waarin de bedrijven samen werken aan onder andere beveiliging, uitstraling en onderhoud. Als voorzitter van de BIZ is hij ook actief in het netwerk van het Ondernemersfonds Zwijndrecht. Verder is Van Belle al ruim 15 jaar bestuurslid van de Economische Club, een informeel netwerk van Zwijndrechtse ondernemers.

Tot slot is Van Belle lid van de Commissie Economische Belangen van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht. Deze functie legt hij met ingang van 1 januari 2023 neer. Vanuit deze hoedanigheid en als voorzitter van de BIZ is de ondernemer een belangrijke gesprekspartner voor de gemeente voor het economisch beleid. In het bijzijn van diverse ondernemers, burgemeester Hein van der Loo en wethouder Kreukniet (Ruimtelijke Ordening), reikte wethouder Tycho Jansen de onderscheiding uit tijdens het jaarlijks ‘Diner Grote Bedrijven’, dat wordt aangeboden door de Ondernemersvereniging Zwijndrecht in Hotel ARA.

Wethouder Jansen: “John van Belle is een bevlogen en betrokken ondernemer en bestuurder, die zich al jaren belangeloos inzet voor een goed ondernemersklimaat in Zwijndrecht. Zijn contacten gaan veel verder dan de zakelijke gesprekken. Van Belle is een groot belangenbehartiger van het bedrijfsleven, die kritisch en constructief meedenkt over het economisch beleid in onze gemeente.”