‘Zwijndrechtse Heugel’ voor Gerja Eijk-Stofregen

ZWIJNDRECHT – Gerja Eijk-Stofregen uit Heerjansdam is vrijdag 22 april 2022 onderscheiden met ‘De Zwijndrechtse Heugel’. Burgemeester Hein van der Loo reikte namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht de gemeentelijke onderscheiding uit aan het verraste bestuurslid van Landelijke Ruitersportvereniging en Ponyclub de Develruiters uit Heerjansdam.

Mevrouw Eijk-Stofregen kreeg de gemeentelijke erespeld voor haar inzet bij De Develruiters. Sinds 2004 zet zij zich in voor de kantinecommissie van de vereniging.
Vanuit die rol was zij actief en verantwoordelijk voor de inkoop en de schoonmaak bij de Develruiters. In 2019 werd zij voorzitter van de kantinecommissie en lid van het algemeen bestuur.

Burgemeester Hein van der Loo reikte de onderscheiding uit tijdens de algemene ledenvergadering van L.R. & P.C. de Develruiters. Van der Loo: “Gerja Eijk-Stofregen is het toonbeeld van een hard werkende vrijwilliger, die zich al jaren belangeloos inzet voor haar club en daarmee ook voor de gemeenschap. Prachtig!”

Zwijndrechtse Heugel
‘De Zwijndrechtse Heugel’ is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die toegekend wordt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Zwijndrecht. Een Heugel kan worden aangevraagd voor personen die een onbezoldigde bestuursfunctie van minstens 10 jaar hebben verricht of vrijwilligers die (buiten familiebanden) minimaal 15 jaar vrijwilligerswerk in Zwijndrecht hebben gedaan.