Zwijndrechtse Tessa Caspers snelste Nederlander op 100km Ultra Trail Mont Blanc


CHAMONIX – Als snelste Nederlander rent Tessa Caspers na 18 uur over de finish na het lopen van 100 km op de Ultra Trail Mont Blanc (UTMB).

Bij dit legendarische hardloopevenement in Chamonix vinden verschillende uitdagende ultra running wedstrijden plaats en komen jaarlijks meer dan 10 000 internationale lopers bijeen. Ultra trailrunnen is hardlopen op onverharde paden waarbij afstanden langer dan een marathon (42,2 km) worden afgelegd.

Tessa’s hardloopreis
Voor de in Zwijndrecht geboren en getogen Tessa Caspers, die haar hardloopreis 8 jaar geleden begon met haar eerste marathon in Rotterdam, was de CCC-race haar debuut op de 100km in de bergen. De spectaculaire route loopt over de toppen van Europa over hoogtes van meer dan 2500 meter en doorkruist Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Trainen op hoogte
Hoe je als Nederlandse toch kunt trainen voor een loop met ruim 6000 hoogtemeters in de bergen? Tessa ruilde vorig jaar haar woonplaats Rotterdam in voor het Zwitserse Chur. Zo wist ze van de 2400 lopers op een 382e plaats te eindigen en werd 72e van alle vrouwelijke deelnemers. ‘Ik was zelf ook verbaasd over hoe soepel het ging. Ik heb heel consistent kunnen rennen en had zelfs nog energie voor een eindsprint’, aldus Tessa.  

Volgende uitdaging
Hoewel Tessa trots is op haar prestatie droomt ze alweer van de volgende uitdaging. De ultieme loop van de Ultra Trail Mont Blanc is maar liefst 171 km. We blijven haar verrichtingen graag volgen.

Bron: Marlot Cathalina