‘Zwijndrechtse Heugel’ voor bestuursleden hospice De Cirkel

Foto gem. Zwijndrecht. Van links naar rechts de bestuursleden Jan van de Wetering, Cees Romkes en Jan de Roon en burgemeester Edo Haan. l

ZWIJNDRECHT- Drie bestuursleden van Stichting Hospice De Cirkel zijn zaterdagmiddag 13 mei bij hun afscheid onderscheiden met ‘De Zwijndrechtse Heugel’. Namens het gemeentebestuur reikte burgemeester Edo Haan de gemeentelijke erespeld uit aan Jan van de Wetering, Jan de Roon en Cees Romkes.  

De heren Van de Wetering, De Roon en Romkes zijn twaalf jaar en langer bestuurslid geweest voor het bestuur van hospice De Cirkel, dan wel het bestuur van de vriendenstichting. Zij namen zaterdagmiddag tijdens de jaarlijkse lunch van de vrijwilligers van hospice De Cirkel afscheid, omdat hun statutaire termijn als bestuurslid erop zit.

Ambassadeur
De heer Van de Wetering uit Zwijndrecht was sinds 2010 tot heden voorzitter van de stichting (Vrienden van) hospice De Cirkel. Hij begeleidde onder meer de bouw van de hospice voor de Zwijndrechtse Waard en de Alblasserwaard. Ook heeft hij zich altijd ingezet voor het werven van donateurs. De heer De Roon uit Zwijndrecht was van 2011 tot 2015 penningmeester van stichting hospice De Cirkel en vanaf 2015 tot heden bestuurslid van de vriendenstichting. De heer Romkes uit Barendrecht is sinds 2003 bestuurslid en sinds 2013 tot heden secretaris van de vriendenstichting. Ook was hij altijd bezig met de werving van donaties. De drie heren mogen dan stoppen als bestuurslid, maar Van de Wetering en Romkes blijven aan als ambassadeur van de vriendenstichting. 

Vrijwilligerslunch
Burgemeester Haan reikte tijdens de vrijwilligerslunch in Hotel ARA de Zwijndrechtse Heugel aan de afscheidnemende bestuursleden uit. Burgemeester Haan: “U zet zich al jarenlang belangeloos in voor een hele mooie, zeer gewaardeerde voorziening in onze Zwijndrechtse Waard. Wat u, samen met alle andere vrijwilligers doet, lijkt misschien heel normaal, maar is juist heel speciaal. Liefdevolle aandacht geven aan mensen in hun laatste levensfase, te midden van hun naasten. Zo betekenisvol, zo waardevol. Daar kunnen wij als samenleving alleen maar grote waardering voor hebben.” 

Zwijndrechtse Heugel
'De Zwijndrechtse Heugel' is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die toegekend wordt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving in Zwijndrecht en Heerjansdam. Een Heugel kan worden aangevraagd voor personen die een onbezoldigde bestuursfunctie van minstens 10 jaar hebben verricht of vrijwilligers die (buiten familiebanden) minimaal 15 jaar vrijwilligerswerk in de gemeente Zwijndrecht hebben gedaan. Voor meer informatie hierover: De Zwijndrechtse Heugel.

Bron Gemeente Zwijndrecht