ZWIJNDRECHT – Autobedrijf Zeeuw en groothandel en in- en exporteur van kabels, kettingen en accessoires Louis Ruys breiden hun vestigingen op het bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht met 2.000 m² uit. Daarvoor kopen zij elk de helft van het perceel grond van 4.000 m² dat tussen hun bedrijven in ligt van de gemeente.

Beide bedrijven groeien en komen ruimte tekort. Het toeval wil dat precies tussen hun panden in nog een vrije kavel op het bedrijventerrein beschikbaar was, die voor de individuele bedrijven te groot was. Zij sloegen de handen ineen en met hulp van de gemeente die onder meer het bestemmingsplan aanpaste om de uitbreiding mogelijk te maken, kunnen zij nu hun plannen realiseren.

Gemeente ondersteunt bedrijven graag positief
“Wij willen bedrijven die het goed doen graag positief ondersteunen. Dat is goed voor Zwijndrecht, voor bedrijventerrein Bakestein, voor de bedrijven zelf en voor de werkgelegenheid”, aldus wethouder Jos Huizinga (Grondexploitatie).

Woensdagmiddag 26 juni ondertekenden wethouder Jos Huizinga namens de gemeente en directeuren Peter Zeeuw en Martin de Lange namens de twee bedrijven de verkoopovereenkomst.

Bakestein is het nieuwste, hoogwaardige bedrijventerrein van Zwijndrecht waar de eerste bedrijven zich zo’n 15 jaar geleden vestigden. Er is nog een beperkt aantal kavels beschikbaar ter grootte van in totaal zo’n 34.000 m². De gemeente is met diverse bedrijven in gesprek over de invulling daarvan. De verwachting is dat het binnen niet al te lange tijd volledig volgebouwd zal zijn.